Mit gondoltok a skót whiskey-kről?
Szeretem ezt az italt.
Sorrendben: skót,amerikai, burbon.
Eddig úgy fest, nekem az ír whiskey-k jönnek be igazán (utána a skót, majd az amerikai és utoljára a kanadai), de az a helyzet, hogy 3-5e Ft-os kategóriákban nem érdemes ebben állást foglalni. (én pl whiskyben nem mentem még efölé)
Sokkal feljebb van az a minőség, ahol akármelyik whisky-típus meg tudja mutatni, mit tud. Mondjuk úgy a 8-12 éves single malt-októl és felfelé.
Most vettem Glenlivet 12 évest (skót single malt, azaz nem keverék, mint a dzsonivóker), 8000 Ft. Hát ha ez nem jó whisky akkor semmise:P
Furcsa módon engem a blended ír whiskyre (Bushmills, Jameson) emlékeztet, csak persze jobb.
Az olcsó skót whiskykre (dzsonivóker red label, label5, old smuggler, ballantines) csak úgy nagyjából hasonlít. És persze hiányzik belőle azoknak a "büdös" mellékíze.
Imádom, hogy "kommersz az, ami rosszabb mint a kedvencünk"... :D
De ha már itt tartunk, az igazi singlemalt-rajongók általában nem tartják túl sokra a Dalwhinnie-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!