Milyen magyar ételeket ajánlotok a vegetariánusoknak?
Hát, ha se hús, se tojás, se tejtermék, akkor az igazán magyaros ételek kiestek. Próbálkozhatsz bármilyen étel 'megreformálásával' de az nem lesz igazi. A lecsó, és a paprikáskrumpli még elmegy, de pl a bableves akkor igazán magyaros, ha babgulyás, vagy csülkös-tejfölös bableves. Semmi baj a vega bablevessel, csak épp nem nevezném magyarosnak. Tésztáink, édességeink közül sem tudok olyat, ami megfelel a szigorú kritériumoknak.
Azt hiszem, egy olyan vega, aki tojást és tejterméket sem fogyaszt, az nem szereti a 'Hal nem is hús' mondatot hallani, tehát a halételeink is felejtősek.
Szerintem mondd meg neki nyugodtan, hogy mi magyarok ilyen állattartó nép vagyunk.
Zakuszka ez zöldségekből fözött krém kenyére kenik de szerintem tészta vagy rizs mellé és jó lehet.
Nekem egyből a következők jutottak eszembe, így, hogy tej és tojás is kilőve: Lecsó, paprikás krumpli, krumplis tészta, mákos tészta (tojásmentes tésztából is ugyanolyan jó), zöldséges bableves, hamis gulyásleves, gombapörkölt, esetleg mákos/lekváros palacsinta bár az nem teljesen magyaros, viszont tojás és tej nélkül is meg lehet csinálni a tésztáját. Annyi, hogy zablisztből, és kókusz/rizs/szójatejjel készítem el. Így tudom, nem lesz az igazi, de az illető biztosan értékeli.
Nem értem, miért mondják sokan, hogy a lecsó pl. nem jó natúran, kolbász és egyéb nélkül, vagy, hogy a babgulyás füstölt, vagy egyéb hús nélkül. Annak aki nem eszik húst, annak Isteni így, és nem fog neki hiányozni. Lehet, hogy a full magyaros konyha nem ilyen, de legalább megközelíti. Különben is, sok múlik a főzési eljáráson, a fűszerezésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!