Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ker valaki spanyol recepteket?

Ker valaki spanyol recepteket?

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 07:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
igen ,sajnos ugyanolyan izu nem lesz mert a tengeri halak ige sokkal intenzivebb mint az edesvizi halake.azert en leirom hogy csinalom en.mikor kijottem eloszor etterembe dolgoztam es ott keszitettunk lecsos halat.vegyel szalkamentes tengeri halat,tudod az a fagyasztott zacskos.ha jol emlekszem.mivel az viszonylag iztelen picit sozd be es csopogtesd meg keves cirtomlevel.kb. ket dl. olajba turmixolj bele foghagymat,2-3 gerezdet,es egy keves petrezselyemzoldet.(ami kimarad barmilyen kajat izesithetsz vele, en imadom,ugy hivjak hogy zold szosz). ezzel locsold be jol a halszeleteket es hagyd allni kb. 1-2 orat.keszits izletes lecsot,csopogtesd le a levet es a surejet halmozd a hal tetejere es tedd be a sutobe. en igy csinalom. remelem sikerul! es hogy-hogy mast nem ettel meg?nem izlett vagy nem probaltad?
2011. jan. 22. 22:05
 12/16 A kérdező kommentje:
tortilla:mondd:tortijja- apro kockakra darabolt sultkrumplit kell kesziteni,kb. mint a brassoihoz. kb. 4-5 kozepeset. fontos hogy fedo alatt suljon.suss egy kozepes meretu voroshagymat,aprora vagva uvegesre mint a porkoltek ala. egy talba verj fel 5-6 tojast sozd meg es keverd bele a krumplit es a hagymat. egy jo minosegu serpenyot amibe nem eg oda a tojas, forrosits fel egy evokanalnyi olajat es onts bele az egeszet.takarek langon fedo alatt addig kell sutni amig a teteje picit szaraz lesz. vedd le a tuzrol es konyha ruha segitsegevel szoritsd ra a fedot es fordits at a masik oldalara.takarekon meg susd kb. 5 percig ,mig ez az oldala is megpirul. fordits bele egy lapos tanyerba es ha picit hult szeld fel mint a tortat,vagy kockazd fel. majonezzel vagy kecsappal finom vacsora. a krumplit barmivel lehet helyettesiteni,pl. gomba,akar olajos hal is ,persze az olaja nelkul, barmilyen zoldsegfele ,akar husfele is, virsli,felvagott etc... sok sikert hozza!
2011. jan. 22. 22:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm a lecsos halat, mentettem! :)

Nem is kostoltam semmit, mert nem szeretem a tenger gyümölcseit.Pechemre egész héten csak rákok, polipok meg kagylók voltak.Rendes halból csak ez volt, ez is az utólsó vacsorán, uh. jó kis fogyókúra lett a nyaralásból. :)

2011. jan. 23. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 A kérdező kommentje:
HALFASIRT!- kb. 2 doboz olajos hal ,vagy 2-3 szelet szalkamentes halat ledaralsz,fuszerezed ,ahogy a fasirtot szoktad,bele 1 tojast ,kenyeret vegy prezlit,kis gombocokat formalsz, FONTOS! minden gombocot picit be ecetezett kezzel formalj!! kisutod. keszitesz izletes paradicsomszoszt (liszt nelkul) izesitve so,foghagyma zuzalek,oregano,pici vegeta.beleteszed a gombocokat es osszerottyantod. ha nem szereted a paradicsomot lagy besamel martasba is teheted de akkor hogy eredetibb legyen tegyel bele egy pici safranyt is.marmint a besamelbe. remelem izleni fog.
2011. jan. 23. 23:27
 15/16 anonim ***** válasza:

nem tudom hogy ez spanyol étel-e,de nagyon finom Most a nevére már nem emlékszem,de azt tudom mi van benne:

kagyló,rák,rizs,csirkehús,csiga

Légyszíves ha tudod mi ez az étel,és hogy milyenfajta rizsből van készítve leírnád ide

megköszönöm

2011. jan. 26. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
azt hiszem,PAELLA(PAJEJJA). Darabold fel a husfelet,barmilyen lehet ,csirke ,sertes ,pulyka.susd elo egy magas serpenyobe keves zsiradekon.izesitsd foghagymaval,soval.tegyel bele egy evokanal par.puret.(ha nem teszel bele halfeleket,akor)1kispohar zoldborsot,aprora kockazott zoldpaprikat(pirosat,zoldet,sargat,hogy szines legyen),ontsd fel vizzel vagy huslevel,hogy boven ellepje.tegyel meg bele egy par szal zoldsegzoldet,amit azutan ha majdnem kesz kiveszel belole.tehat: ha majdnem puha a hus es akarsz, tegyel bele halfeleket,persze szalkamentest,kagylot,ami van,a halat is kis darabokban.ha van kurkumad(azaz sargito)egy ici-picit tegyel hogy sarga legyen ,attol lesz igazan spanyolos(sokmindenbe hasznaljak).a spanyolok hosszu rizst tesznek bele de en jobba szertem a kerek rizzsel.tedd bele a rizst(egy nany bogre. hogy jol ellepje a leve,akkor kostold meg,hogy finom legyen ,es lassu tuzon fozd keszre.FEDO ALATT. nem kell kavargatni. ha elfotte a levet es meg nem puha akkor onts meg hozza vizet,hogy ne legyen szaraz.NE SZEDD ki a serpenyobol,onnan talald hogy szep maradjon. remelem erre gondoltal. ha megscinaltad ird meg hogy hogy izlett.
2011. jan. 27. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!