Milyen jó édes-savanyú receptek vannak?
szia!
Én édes savanyú mártást azt készen szoktam venni van amikor még kiegészítem ananásszal(konzerves) persze ki hogy szereti. Csináltam már csírke húsból és sertésből is természetesen mindeggy ki melyiket szereti jobban. A húst vékony csíkokra vágom és ha csírke hús akkor szárnyas fűszerkeverékkel és egy pici borssal fűszerezem (bepácolom egy pár percre) utána ezt megsütöm,majd ráötöm a mártást jól összefőzöm. Rizsával tálalom. Nagyon Finom. Csinálhatod úgy is hogy a húsra szezámmagot sütsz. Úgy is finom nagyon.Remélem tudtam segíteni.
Kínai édes-savanyú csirke
Hozzávalók:
# 30 dkg csirkemell
# 1 fej vöröshagyma
# 2 evőkanál ecet
# 2 evőkanál porcukor
# szójaszósz
# liszt
Elkészítés: A csirkemellet kis darabokra vágom, majd megfőzöm. A
vöröshagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelem. Félidőben
hozzáadom az ecetet, és fedő alatt párolom, amíg az ecet ereje el nem
párolog. Hozzáadom a porcukrot. Összekeverek vizet, lisztet és szójaszószt, amivel besűrítem a mártást. Ízléstől függően lehet sűrűbb, édesebb... Ha elkészült, rámerem a megfőtt csirkemellekre. Rizzsel vagy pirított tésztával tálalom.
Édes-savanyú kacsamell recept
Kategória:
Húsételek
Hozzávalók:
2 kacsamell
1 körte
2 savanykás alma
10 dkg aszalt sárgabarack
1-1 mokkáskanál méz és barna cukor
2 evőkanál borecet
1 darabka friss gyömbér
csipetnyi sáfrány
késhegynyi curry
őrölt bors
só
Elkészítés:
A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről..
Recept: Ropogós édes-savanyú banánsaláta
Édes és savanyú. Úgye, igy ritkán eszel banánt. Probáld ki, megéri.
Hozzávalók:
3 db nagyobb banán
2 evőkanálnyi citromlé
1 csésze szeletelt uborka
1 evőkanálnyi kapor
1 teáskanálnyi zöld chili
1 teáskanálnyi tört mogyoró
1 csésze joghurt
2 evőkanálnyi mentalevél finomra vágva
bors
só
Elkészítése:
A banánt nagyobb darabokra, vagy karikákra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk a banánt is, és hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.
Kedvencem :
70 dkg sertéshús
3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
1 db vöröshagyma
1 db lilahagyma
Gyömbér
3-4 db sárgarépa
Zsiradék
10 evőkanál keményítő
2 db tojás
Só
Őrölt bors
1 evőkanál cukor
2 evőkanál szójaszósz
A szószhoz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barnacukor
2 evőkanál keményítő
2 evőkanál ecet
2 dl paradicsomlé
A sertéshúst kis kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, cukrot, szójaszószt, jól átkeverjük és félretesszük
2
Összevágjuk a paprikákat, a hagymát, sárgarépát, gyömbért
3
A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, félretesszük
4
A húsra szórjuk a keményítőt majd zsiradékot forrósítunk a wokban és megpirítjuk a húst minden oldalán míg átsül, kitesszük egy másik edénybe
5
A wokba tesszük a hagymát paprikát, sárgarépát, és megpároljuk, félreteszzük a húshoz
6
A szószt a wokban felforraljuk, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket összefőzzük és készen is van
7
Közben kifőzzük a tésztát, majd wokban kissé rápirítunk.
1 fej vöröshagyma1 darab sárgarépa2 evőkanál olívaolaj100 gramm sűrített paradicsom2 evőkanál enyhe ecet (rizs vagy fehérbor)3 evőkanál méz200 gramm ananász1 gerezd fokhagyma1 evőkanál étkezési keményítő600 gramm csirkemell
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Előbb a szószt készítjük el. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a répát gyufaszálakra vágjuk. Kevés olajon párolni kezdjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, és felöntjük kb. 2 deci vízzel. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett ananászt is, majd az ecetet és a mézet, és hagyjuk rotyogni tíz percig.
Amíg rotyog, kockákra vágjuk a csirkét és nagyon forróra hevítünk egy serpenyőt. Kevés étolajat öntünk bele, és hirtelen megpirítjuk a csirkekockákat. Sózzuk, félretesszük.
Kistányérban csomómentesre keverjük a keményítőt egy kis hideg vízzel, majd a szószhoz keverjük. Hagyjuk egyet rottyanni, elkeverjük, és elzárjuk alatta a lángot. Párolt rizzsel a legjobb.
Fu, nekem a rizs az utalandó kaják közt van, kilógok a sorból és tésztás receptet írok.
darab zöld kaliforniai paprika
1 darab piros kaliforniai paprika
1 darab kisebb vöröshagyma
100 gramm csiperke gomba
1 darab kisebb fehér káposzta
1 darab sárgarépa
Főzni való tészta, vagy házi, ahogy szereted
3 kávéskanál szezám vagy más növényi olaj
1 csomag Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap
Szeleteljük fel a paprikát, hagymát, káposztát és a gombát. Szeljük vékonyra a répát. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, majd locsoljuk le egy picike olajjal, hogy ne tapadjanak össze.
Forrósítsunk föl olajat egy wokban, vagy egy széles aljú serpenyőben. Adjuk hozzá a zöldségeket pirítsuk 5-7 percig. Majd öntsünk hozzá 2 dl vizet és adjuk hozzá a Knorr-alapot. Keverjük el és pároljuk 4-5 percig.
Végül keverjük hozzá a tésztát. Tálaljuk frissen vágott korianderrel és/vagy finomra szelt újhagymával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!