Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen jó édes-savanyú recepte...

Milyen jó édes-savanyú receptek vannak?

Figyelt kérdés
2008. jan. 22. 17:27
 1/9 anonim ***** válasza:
99%
A google keresöjébe írd be,és sok-sok receptet fogsz találni.
2008. jan. 23. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
A kérdés eredetileg úgy tettem fel, hogy "Milyen bevált édessavanyú receptet ismertek?" Ebből a modik ezt hozták ki, és tudom hogy sok recept van, de a sok közül olyat szeretnék, amit már mások használtak és ajánalnak is.
2008. jan. 24. 17:39
 3/9 anonim válasza:
100%

szia!


Én édes savanyú mártást azt készen szoktam venni van amikor még kiegészítem ananásszal(konzerves) persze ki hogy szereti. Csináltam már csírke húsból és sertésből is természetesen mindeggy ki melyiket szereti jobban. A húst vékony csíkokra vágom és ha csírke hús akkor szárnyas fűszerkeverékkel és egy pici borssal fűszerezem (bepácolom egy pár percre) utána ezt megsütöm,majd ráötöm a mártást jól összefőzöm. Rizsával tálalom. Nagyon Finom. Csinálhatod úgy is hogy a húsra szezámmagot sütsz. Úgy is finom nagyon.Remélem tudtam segíteni.

2008. jan. 29. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Kínai édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

# 30 dkg csirkemell

# 1 fej vöröshagyma

# 2 evőkanál ecet

# 2 evőkanál porcukor

# szójaszósz

# liszt


Elkészítés: A csirkemellet kis darabokra vágom, majd megfőzöm. A

vöröshagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelem. Félidőben

hozzáadom az ecetet, és fedő alatt párolom, amíg az ecet ereje el nem

párolog. Hozzáadom a porcukrot. Összekeverek vizet, lisztet és szójaszószt, amivel besűrítem a mártást. Ízléstől függően lehet sűrűbb, édesebb... Ha elkészült, rámerem a megfőtt csirkemellekre. Rizzsel vagy pirított tésztával tálalom.

2008. dec. 14. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Édes-savanyú kacsamell recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

2 kacsamell

1 körte

2 savanykás alma

10 dkg aszalt sárgabarack

1-1 mokkáskanál méz és barna cukor

2 evőkanál borecet

1 darabka friss gyömbér

csipetnyi sáfrány

késhegynyi curry

őrölt bors


Elkészítés:

A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről..

2008. dec. 14. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

Recept: Ropogós édes-savanyú banánsaláta


Édes és savanyú. Úgye, igy ritkán eszel banánt. Probáld ki, megéri.


Hozzávalók:


3 db nagyobb banán

2 evőkanálnyi citromlé

1 csésze szeletelt uborka

1 evőkanálnyi kapor

1 teáskanálnyi zöld chili

1 teáskanálnyi tört mogyoró

1 csésze joghurt

2 evőkanálnyi mentalevél finomra vágva

bors



Elkészítése:


A banánt nagyobb darabokra, vagy karikákra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk a banánt is, és hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.

2008. dec. 14. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedvencem :


70 dkg sertéshús

3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)

1 db vöröshagyma

1 db lilahagyma

Gyömbér

3-4 db sárgarépa

Zsiradék

10 evőkanál keményítő

2 db tojás

Őrölt bors

1 evőkanál cukor

2 evőkanál szójaszósz

A szószhoz

2 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál barnacukor

2 evőkanál keményítő

2 evőkanál ecet

2 dl paradicsomlé



A sertéshúst kis kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, cukrot, szójaszószt, jól átkeverjük és félretesszük


2

Összevágjuk a paprikákat, a hagymát, sárgarépát, gyömbért


3

A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, félretesszük


4

A húsra szórjuk a keményítőt majd zsiradékot forrósítunk a wokban és megpirítjuk a húst minden oldalán míg átsül, kitesszük egy másik edénybe


5

A wokba tesszük a hagymát paprikát, sárgarépát, és megpároljuk, félreteszzük a húshoz


6

A szószt a wokban felforraljuk, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket összefőzzük és készen is van


7

Közben kifőzzük a tésztát, majd wokban kissé rápirítunk.

máj. 21. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

1 fej vöröshagyma1 darab sárgarépa2 evőkanál olívaolaj100 gramm sűrített paradicsom2 evőkanál enyhe ecet (rizs vagy fehérbor)3 evőkanál méz200 gramm ananász1 gerezd fokhagyma1 evőkanál étkezési keményítő600 gramm csirkemell


Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 30 perc


Előbb a szószt készítjük el. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a répát gyufaszálakra vágjuk. Kevés olajon párolni kezdjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, és felöntjük kb. 2 deci vízzel. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett ananászt is, majd az ecetet és a mézet, és hagyjuk rotyogni tíz percig.



Amíg rotyog, kockákra vágjuk a csirkét és nagyon forróra hevítünk egy serpenyőt. Kevés étolajat öntünk bele, és hirtelen megpirítjuk a csirkekockákat. Sózzuk, félretesszük.



Kistányérban csomómentesre keverjük a keményítőt egy kis hideg vízzel, majd a szószhoz keverjük. Hagyjuk egyet rottyanni, elkeverjük, és elzárjuk alatta a lángot. Párolt rizzsel a legjobb.

máj. 21. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Fu, nekem a rizs az utalandó kaják közt van, kilógok a sorból és tésztás receptet írok.


darab zöld kaliforniai paprika

1 darab piros kaliforniai paprika

1 darab kisebb vöröshagyma

100 gramm csiperke gomba

1 darab kisebb fehér káposzta

1 darab sárgarépa

Főzni való tészta, vagy házi, ahogy szereted

3 kávéskanál szezám vagy más növényi olaj

1 csomag Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap


Szeleteljük fel a paprikát, hagymát, káposztát és a gombát. Szeljük vékonyra a répát. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, majd locsoljuk le egy picike olajjal, hogy ne tapadjanak össze.

Forrósítsunk föl olajat egy wokban, vagy egy széles aljú serpenyőben. Adjuk hozzá a zöldségeket pirítsuk 5-7 percig. Majd öntsünk hozzá 2 dl vizet és adjuk hozzá a Knorr-alapot. Keverjük el és pároljuk 4-5 percig.

Végül keverjük hozzá a tésztát. Tálaljuk frissen vágott korianderrel és/vagy finomra szelt újhagymával.

máj. 21. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!