Mi volt az első szaloncukor íz?
Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból. Az alap szaloncukrok a zselés, marcipános és kóluszosok, de mi volt a leges legelső amit valaha legyártottak?tegnap 10:43
2/8 anonim válasza:
A krumplicukros (ma már ismeretlen fogalom)
3/8 anonim válasza:
A 19. század elején kezdett nálunk is elterjedni karácsonyi édességként a fondantcukor, később ezt kezdték el először díszes csomagolásban a fákra is aggatni. Tudtommal arról nincs infó, hogy pontosan mikor kezdtek el először különböző ízesítésekkel variálni, de wiki alapján a század végi cukrászkönyvekben már 17 féle ízesítés volt megtalálható.
4/8 anonim válasza:
3. Megelőztél! Az elsők valószínüleg nem voltak ízesítettek. A legrégebbi említésekben nem található egyetlen ízesítés, mint fentebb olvasható, egyszerre 17 került említésre.
A krumplicukornak semmi köze hozzá. A konzum nem íz, hanem a csupasz cukorka neve volt a 60-as években.
5/8 anonim válasza:
Fondant-alapúak voltak - cukor, víz és glükózszirup - keveréke. Ezeket gyümölcsös ízesítéssel (citrom, narancs) vagy vaníliával, mentával dúsították. Franciaországból származik. Innen terjed el Németországba, és onnan meg Magyarországra.
6/8 anonim válasza:
A konzum is fondantcukorból van. Akkor a legelsőek cukor ízűek voltak.
7/8 Mad Max2 válasza:
préselt cukor, csokimáz nélkül
Kicsi gyerekkoromban még volt ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!