Szeretnék Nattot késziteni, (Japán fermentált szójabab). Tudtok olyan helyet ahol tudok venni inditó baktérium kultúrát hozzá? vagy mint nagyon sok más, ez sem elérhető ebben az országban?















Találtam solutiont, ha valakit érdekel ide belinkelem!
www.youtube.com/watch?v=6-2P4ofXOGM
A lényeg az, hogy a szójababot egy éjszaka beáztatása után meg kell főzni puhára egy pressure cooker ben, majd várni kell még hűl, utána egy előtte már sterilizált edénybe kell átrakni, majd a vásárolt már kész natto-t, fel kell darabolni 9 felé és egy kis darabot el kell keverni a pressure cooker alján maradt lével, utána belekeverni a tálba és alaposan elkeverni hogy a baktériumkultúra minden babot érjen, majd utána ahogy a videóba van alufóliával 2x lefedni amit ki kell lyukasztani és el csomagolva betenni sütőbe, vagy olyan helyre ahol folyamatosan 38-40 fokot fent tudsz tartani.
24h elteltével elvileg elszaporodik annyira a baktériumkultúra, benövi az egészet, hogy kész is van a friss natto.
Itt találtam már kész Nattot. Ez subtilis baktériummal van terjesztve! Tehát ez jó!
Szerintem ezzel megfogom csinálni és rengeteget fogok csinálni!
Kedves utolsó, ha még érdekel, akkor készítsd el te is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!