Honnan lehet rendelni Magyarországra Rivellát (svájci ital) normális áron?
8:
"Svájc bár Európában található, de nem EU tagállam. Ezért a Svájc vám mértékét úgy kell tekinteni, mint EU-n kívüli vásárlás esetében. A svájci Szövetségi Vám- és Határbiztonsági Hivatal nemrég egy új rendszert állított fel a vámeljárások gyorsabb, digitális kiszolgálására. A PASSAR nevű rendszer minden tranzittal, exporttal és importtal kapcsolatos folyamatot egyszerűsít és digitalizál."
Forrás: [link]
Igen, Tatrateát tudtam rendelni szlovák oldalról olcsóbban.
Ugyanezt próbálom a Rivellával, de sajnos nem találok olyan oldalt ami szállít Svájon kívülre.
10 Azért ha a komment többi részét is hozzáolvasod, konkrétan amlékszel az elötte álló mondatra, akkor nem kell megmagyaráznom, hogy arra értettem, hogy Svájcból (de bármilyen nem EU-tagállamból) németkehez.
De tévedtem, mert közben megnéztem, 150 euró.
Bizonyára van magyarországon is ilyen.
8-as, Svájc még mindig nem az Unió tagja, és igen,x chf összeg felett vámot kell fizetni, de már a postán is úgy adod fel a termékeket, hogy meg kell határoznod, vámköteles összeg alatti-e az összár, vagy sem.
Egy pl születésnapra küldött csomagnál IS, ami általában nincs 40-50 chf sem.
16
Linkeltem is neki az oldalt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!