Úgy működhet a csirkepörkölt hogy összepirítok mindent és berakom a sütőbe?
Lesz belőle előrepirított sültcsirke.
Miért akarod sütőbe rakni?
Megpróbálhatod persze, bele paradicsom, paprika, kis víz alája, a többi a csirkéből fő ki.
De csak közepes kislángon, és figyelni kell, mert ha lesül, a paprika odakap és keserű lesz, mint az epe.
A sütő lényegében a kemence modern változata, és amikor még voltak kencék, azokban főztek is ételeket, nem csak sütésre használták.
Természetesen megvolt a technikája, pl cserépedényekben, kemencében főzték a töltött káposztát is,
Akik szerint kemencében azért nem lehet főzni, mert ott az étel sülni fog, megkérdezném: hogyan lehet vízben bármit megsütni?
Természetesen a megfelelő víztartalom biztosítása is része a főzésnek, és a vízveszteséget csökkentik takarással, és a főzésnek is lassúnak kell lenni, nem gőzgépet kell kreálni a lefojtott gőzzel.
Az már más kérdés, hogy a bolti tápos csirkét mennyire érdemes berakni kemencébe, érdemes-e azért begyújtani a sütőt, inkább fölösleges bonyolítás.
Egy sütőben főzött étel (de nem csirke):
Pacalt szoktam sütőben az idő miatt még simán ott lehet hagyni.
Szerintem csirkével is működik.
6/8
Ami a receptet illeti, ez egy teljesen egyéni megoldás.
Mert már az étel nevében benne van az hogy pörkőlt, azaz a húst
(eredetileg) paprikás-hagymán kell(ene)megpiritani es sok fűszert csak
a legvegen bele tenni, igy a paradicsom szószt is , ha nincs friss
paradicsom és z.paprika.
Persze mindenki ugy főzheti ahogy akarja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!