Ha indiai ételeket főzöl milyen fűszereket szoktál használni? és melyikből legtöbbet?
Figyelt kérdés
2010. okt. 24. 11:15
1/7 anonim válasza:
Elöször keresek egy olyan indiai receptet, ami elolvasva tetszik és az abban szereplö füszereket használom. Eleve olyan nincs, hogy indiai étel, (ez kb ugyanolyan, mintha europai ételt akarnál késziteni), de Indiában rengeteg különféle füszert használnak, külön-külön is meg keverékeben is, EGY jellemtö füszer nincs.
2/7 anonim válasza:
az indiai ételekben nagyon szeretem a kurkumát.
5/7 bénabéla11 válasza:
az előbbieket, illetve chillipaprikát és fehérborsot is
6/7 anonim válasza:
macskap*cse és bogyiszló mindenbe.
7/7 anonim válasza:
Számomra igen meglepő, hogy kurkumát nem sokat használnak. Azaz szinte minden ételbe megy, de ebből szoktak a legkevesebbet. Ha mondjuk 1/4-1/2 ek kurkuma, akkor pl a chillipor 1ek. Amiből sokat szoktak, az a korianderpor, 2ek minimum. Alap a pici barna mustármag, a curry-k többsége igy kezdődik: pattogtass mustármagot olajon. Aztán mehet még egész fahéj, szegfűszeg, köménymag, urad dal, stb. Masala keverékek a végefelé -garam/chicken/kitchen king masala, meg sokféle.... A korianderlevelet meg kb úgy használják mint a magyarok a petrezselyemzöldet, szinte mindent megszórnak vele a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!