Húson és csicseriborsón kívül mit szoktak még tenni a dönerbe/giroszba?
Girosz az így néz ki:
Görög pitába kerül, és felcsavarva lesz (nem beletöltős, nem tortilla-szerű).
Tzatziki szósszal kenik be (görögjoghurt alapú (alacsony zsírtartalom, mégis kemény, nem folyós), uborkareszelékes, fokhagymás)
Kerülhet bele mindenféle zöldség még, paradicsom elsősorban
Alapvetően sertéshússal készül (a többi rokon ételnél ez nem is lehetséges, hiszen iszlám eredetű ételek, nem ehetnek cocahusit. Még akkor is, ha amúgy berlini törökök találták ki... kebab nem lehet disznóból).
Valamiért szeretnek legfelülre beletuszkolni még pár hasábkrumplit, és néhány idióta helyen még nyomnak rá kecsap+mustárt is (ha görögországban jársz, akkor szólj, hogy nem kéred).
Rendes görög giroszos helyeken ilyet kapsz. De sajnos ilyenből kb alig van. Nekünk kb a kerkyra van közel, 13. ker, de elég drága, így max félévente jutok el oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!