đAz olaszok hogyan kĂ©szĂtik a pizzĂĄjukat? Mi a hagyomĂĄnyos olaszđźđč eljĂĄrĂĄs erre?
Kinek vannak receptjei?
Köszönöm a segĂtsĂ©getđ!
HiĂĄba kapsz receptet nincs olyan kemencĂ©d amiben 1-2 perc alatt megsĂŒl.
Ahåny régió annyiféle pizza van egyébként.
Ezt a receptet hasznom hĂĄzi pizzĂĄhoz (is), nagyon szeretjĂŒk:
500g liszt
300ml langyos vĂz (ha lehet ĂĄsvĂĄnyvĂz legyen, ne klĂłros csapvĂz)
25g Ă©lesztĆ
1evĆkanĂĄl cukor
2teĂĄskanĂĄl sĂł
2evĆkanĂĄl olaj
Az Ă©lesztĆt cukorral megfuttatom a vĂzben pici lisztet szĂłrok a tetejĂ©re. Amint felfutott mindent összegyĂșrok, majd letakarva kelesztem kb. 45 percig langyos/meleg helyen. Ezt követĆen kigombĂłcozom, nyĂșjtom, rĂĄteszem a szĂłszt, feltĂ©teket picit mĂ©g kelesztem, 250fokon sĂŒtöm, alsĂł-felsĆ sĂŒtĂ©ssel.
Lehet a tĂ©sztĂĄbĂłl kenyĂ©r, kifli, zsemle, lĂĄngos, kenyĂ©rlĂĄngos, foccacia...csak kisebb hĆfokon kell sĂŒtni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!