Ki tudta, hogy a túró rudi nem is magyar?
Figyelt kérdés
Én egész életem során azt hittem, hogy magyar, de aztán mondták nekem, hogy még az közép/újkor körül a magyarok átvették az oroszoktól, akik pedig sziroknak hívták. Esküszöm, amikor kérdezték a hungarikumokat, akk a gyufa vagy a rubik kocka mellett ez mindig rajta volt a listámon.2023. máj. 28. 12:16
1/7 anonim válasza:
Volt róla több összeállítás is hogy az Szovjetunióból származik mégha nem is pontosan ilyen volt.
Régen volt egy enyhén savanyú íze is nem volt ilyen hosszan tartosítva a túró.
3/7 anonim válasza:
Középkor???? :D :D :D
Valóban egy szovjet édességet alakítottak át talán az 50-es években, hogy a mostani formájában ehessük. Szerintem elég magyaros. :)
4/7 anonim válasza:
De a syrok nem kerek és zsírosabb.
5/7 anonim válasza:
Azt nagyon rosszul mondták akkor, ugyanis az oroszok az 1900-as évek közepe felé kezdték gyártani. Eleinte kakaós és vaníliás ízben lehetett kapni, szóval a magyar túró rudihoz nem sokban hasonlított. De a rudi alapötletét igen, a szirok ihlette.
6/7 anonim válasza:
Attól még, hogy valamikor, valahol volt/van valami hasonló, a Túró Rudi teljesen magyar.
7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2023. jún. 22. 22:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!