Mi 2014 óta élünk Németországban, de az itteni kaja majdnem mind egy rakat nulla. Ami ehető a Krustenbraten krumpligombóccal meg savanyú káposztával. Kb ennyi.
Weißwurst: egy ideig ettem, de aztán egyszer romlottat vettünk, majd elhánytam magam a szagától. jó süteményük sincs, csak olyan, amit egy 5 éves is összedob kézműves szakkörön.
Currywurst: marha nagy durranás egy kis sült kolbászt megcurryzni:D de ez még úgyahogy ehető.
Käsespätzle: kb 5ször ettünk a 9 év alatt, a fiamnak se kell, pedig ő már itt nőtt fel
Nyilván ez szubjektív vélemény, de összegezve: a német ételek sehol sincsenek a magyar konyhához. Sem ízvilágban, sem változatosságban.
Off:
9-es, szerintem a Hitlerszalonnára gondolhattak, a pontos történelmi hátterét én sem tudom de az a kemény, szeletelhető lekvár amit leginkább süteményekbe szoktak szeletekbe beletenni és utána sütni, mert kibírja jobban a sütést, na az német találmány, tehát vehetjük német ételnek, de szerintem ha rákeresel lesz még róla történelmi információ.
Schupfnudeln mit Sauerkraut
Sauerbraten mit brauner Soße und Knödel
Fränkisches Hochzeitsessen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!