Az miért van, hogy nagyon sok ember, kis korában gyerekként főleg az édeset kedveli, majd felnőve inkább a sós és 'nem édesség' felé nyit, majd sokan megkedvelik a keserű dolgokat is? Van élettani oka?
Keserű, mint kávé, sör egyéb alkohol, tonic stb.
Tudom vannak akik megátalkodottan kitartanak az édes íz mellett.
De inkább arra gondolok, hogy sokan emellett keresik a többi ízt sós, keserű.
Nem tudom, én gyerek korom óta szeretem a kávét (igen gyerekként is rendes kávét ittam nem maci kávét, persze csak kis mennyiségben mert a szüleim nem engedték), régen citrom levet is csak úgy magába ittam, a túl édes dolgokat mai napig nem szeretem. Szerintem ez csak ízlés kérdése, az ízlés meg változhat az idő előrehaladtával. Olyan is szokott lenni, hogy valamilyen ételt utálunk gyerekkorunkba aztán később megszeretjük.
Meg olyan is, hogy pl: én a kávét régen feketén csak cukorral ittam, most meg tejjel szeretem.
Na akkor lefordítom jobban a kérdést: az ízlés változása összefügg -e valamilyen fiziológiai változással a testben a kor előrehaladtával?
A test nagyban diktálja, hogy mire van szüksége - megkívánok valamilyen ételt - akkor jelez hogy ebből az összetevőből hiánya van.
Ezen kívül még az élményevés: nagyi ilyen olyan jól csinált valamit amikor hidegben hosszú út után látogatóba odaértünk hozzá nagyon éhesen.
Meg a reklámok népszerűsítő műsorok - jaj de guszti pizzát készítettek a tv-ben. Sushit eszem már szinte olyan mintha japánba látogatnék stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!