A savanyú halleves milyen halból a legjobb véleményetek szerint?
Feszes és fehér húsú tengeri halból. A francia bouillabassehoz legalább háromféle kell.
Tőkehal, durbincs, tengeri sügér már könnyen beszerezhetőek a nagyobb láncoknál és halasoknál. Édesvíziből a már említett csuka, kecsege vagy süllő. Ponty biztosan nem.
Köszi a válaszokat…
Magyart, vagy magyarosat szeretnék.
Ezt az erdélyi receptet néztem amit az utolsó linkelt is, de azért kicsit igénytelenül vannak felsorolva a hozzávalók.
Pl. nincs odaírva hogy a hagyma milyen hagyma, hogy a gomba milyen gomba, hogy a citromból mennyi kell, stb.
Ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő halakból pedig nem tudom, hogy választhatok e 2-3 félét és mindet beletehetem, vagy jobban járok akkor, hogyha csak 1 féle halat teszek bele…
5-ös: NEM igénytelen a felsorolás, hanem alapesetben a hagyma vöröshagyma, a gomba meg csiperke, ugyanis a legtöbb helyen nem is lehet mást kapni, föleg nem szegényebb területeken, emellett egy hagyományos recept esetében más szóba sem jöhet, mert régebben nem is volt más.
Halat meg mindenképpen több félét kellene használni, ha normál ízüt akarsz,
A citrom meg ízlés kérdése. Először - a leves mennyiségétől függően - kevesebbel kezdd, majd megint egy kicsi és addig csinálod, míg jónak nem érzed. De akinek még így sem elég, az tud a tányérján még hozzátenni.
Akinek van többféle hala, mert pecázik, vagy hozzájut, az többféléből csinálhatja, akinek csak egyféle van, az egyféléből, jelentős különbség nem lesz.
Egyetértek a 6-os válasszal.
Ha nem írják, hogy a póréhagyma, vagy lilahagyma, stb, a gombára meg laskagomba, szegfűgomba, vagy őzláb, akkor egyértelmű, hogy vöröshagyma és csiperke. Az ízesítés meg (só, egyéb fűszerek, citrom) az egyéni ízvilág szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!