Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A savanyú halleves milyen...

A savanyú halleves milyen halból a legjobb véleményetek szerint?

Figyelt kérdés

2022. nov. 26. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Csuka, tengeri hal.
2022. nov. 26. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Ponty, busa, harcsa, kecsege, csuka, süllő
2022. nov. 26. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Feszes és fehér húsú tengeri halból. A francia bouillabassehoz legalább háromféle kell.


Tőkehal, durbincs, tengeri sügér már könnyen beszerezhetőek a nagyobb láncoknál és halasoknál. Édesvíziből a már említett csuka, kecsege vagy süllő. Ponty biztosan nem.

2022. nov. 26. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy magyar recept alapján készíted ...

[link]

[link]


...vagy valami külföldi, esetleg egzotikus receptet akarsz megfőzni:

[link]

2022. nov. 26. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat…


Magyart, vagy magyarosat szeretnék.


Ezt az erdélyi receptet néztem amit az utolsó linkelt is, de azért kicsit igénytelenül vannak felsorolva a hozzávalók.


Pl. nincs odaírva hogy a hagyma milyen hagyma, hogy a gomba milyen gomba, hogy a citromból mennyi kell, stb.


Ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő halakból pedig nem tudom, hogy választhatok e 2-3 félét és mindet beletehetem, vagy jobban járok akkor, hogyha csak 1 féle halat teszek bele…

2022. nov. 27. 03:58
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

5-ös: NEM igénytelen a felsorolás, hanem alapesetben a hagyma vöröshagyma, a gomba meg csiperke, ugyanis a legtöbb helyen nem is lehet mást kapni, föleg nem szegényebb területeken, emellett egy hagyományos recept esetében más szóba sem jöhet, mert régebben nem is volt más.

Halat meg mindenképpen több félét kellene használni, ha normál ízüt akarsz,

2022. nov. 27. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A citrom meg ízlés kérdése. Először - a leves mennyiségétől függően - kevesebbel kezdd, majd megint egy kicsi és addig csinálod, míg jónak nem érzed. De akinek még így sem elég, az tud a tányérján még hozzátenni.

Akinek van többféle hala, mert pecázik, vagy hozzájut, az többféléből csinálhatja, akinek csak egyféle van, az egyféléből, jelentős különbség nem lesz.

2022. nov. 27. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
96%

Egyetértek a 6-os válasszal.

Ha nem írják, hogy a póréhagyma, vagy lilahagyma, stb, a gombára meg laskagomba, szegfűgomba, vagy őzláb, akkor egyértelmű, hogy vöröshagyma és csiperke. Az ízesítés meg (só, egyéb fűszerek, citrom) az egyéni ízvilág szerint.

2022. nov. 27. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!