Milyen szalonna szerű ételt ehetnek ilyenkor?
Általában ázsiai mukbang videókban láttam, valami olyan szalonna szerű dolgot, ami leginkább zsíros, sőt, húsos része alig van, eseteleg nincs is.
Ez valamilyen pirosas-barnás szósszal tálalják, leginkább sütve láttam.
Az esetek nagy részében magában eszik, főleg fokhagymát esznek mellé vagy chilit, esetleg salátalevelet.
Az a kérdésem, hogy ez vajon pontosan melyik része lehet a disznónak? Hogyan készülhet az a szósz amit esznek mellé?
Nem értek ezekhez a dolgokhoz, viszont olyan jól nézki, szeretném kipróbálni.
Szerintem amiről beszélsz, az a hasaalja szalonna, másnéven a császárhús (legalábbis az ázsiai népeknél ez a szalonnatípus a legnépszerűbb). Ha jól van elkészítve, szinte elolvad a szájban.
Amiről te beszélsz kedves kérdező, az szerintem nem lehet más, mint a Bulgogi, a név jelentése szó szerint "tűzhús", amely vékony, pácolt hússzeletekből készül, elsősorban fatüzeléses grillen, de serpenyőben is elkészíthető. Leggyakrabban marhahúst használnak de előszerelttel készítik császárhúsból vagy esetleg más húsfajtából, pl. csirkéből is. A BBQ koreai megfelelője.
Itt van egy recept (ami szerintem egész vállalható): [link]
Vagy a kedvenc koreai szakácsnőm - Maangchi receptje 🙂: https://www.youtube.com/watch?v=h942eNDfxmM
"Ezek HÚSOS szalonnák, a kérdező pedig olyan receptet látott amin SOKKAL több volt a ZSÍR"
#4 Láttad már hogyan is néz ki a hasaalja (angolul pork belly) tökéletesen főtt vagy sült állapotban? A húsos rész majdhogynem hófehér lesz, szinte alig lehet megkülönböztetni a zsírszövettől. Akkor tökéletes, ha szinte elolvad a szájban (ahogy már írtam).
Ázsiában pedig a császárhús a No.1 (akár a kínai, akár a japán, akár a koreai konyhát nézzük) és nem véletlenül. Nézz utána tisztelt 4-es válaszoló, ha nem hiszel nekem.
3-as voltam
Mégvalami! Tudtad hogy a közelmúltban majdnem kihalt magyar mangalica sertés (amit az amerikai oldalon eleinte "mutáns, birkával keresztezett sertésnek" néztek) hihetetlenül nagy népszerűségnek örvend az ázsiai oldalon? (Részben az ő érdeklődésüknek is köszönhető, hogy a magyarországi állomány fennmaradt.)
Ugyanis a húsa - főleg a hasaalja rész -pontosan olyan mértékben húsos és zsíros, ahogy azt az ázsiai népek legjobban szeretik. Nézz utána, ha nem hiszed:
# 7
"Szóval úgy gondolod hogy a kérdező nem tudja megkülönböztetni a főtthús színét a zsírétól?"
Nem, én úgy gondolom, hogy te csak trollkodni meg kötekedni jöttél ide és hogy még életedben nem ettél, vagy láttál hasaalját, de ha mégis, akkor kb. annyi közöd van a gasztronómiához (főleg az ázsiaihoz) mint kálomistának a Szűz Máriához.
A tokaszalonna - angolul cheek vagy bath chap - nem annyira népszerű fogás az ázsiai, de főleg a koreai gasztronómiában, mint a hasaalja szalonna, másnéven a császárhús - pork belly - koreaiul 삼겹살 - avagy Samgyeopsal.
Mellesleg a tokaszalonnán is van húsos rész, csak hogy mondjak még valamit - és igen, már ettem ilyet én is. Azonban a hasaaljának az íze jóval finomabb és ízletesebb, nem véletlenül hívják "császárhúsnak" és nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb szalonnaféle az ázsiai régióban.
Egyébként a fentiekhez hozzáfűzve; a mukbang vagy meokbang (koreaiul : 먹방) - amiről a Kérdező írt - más néven evőshow, egy online audiovizuális adás, amelyben a műsorvezető különféle mennyiségű ételt fogyaszt, miközben interakcióba lép a közönséggel. Ez a műfaj 2010-ben vált népszerűvé Dél-Koreában.
Tehát mivel a koreai vonalnál tartunk, és az a "bizonyos szalonnatípus" amiről beszélek, is erősen köthető ehhez a vonalhoz - továbbá a kérdéshez, ezért úgy hiszem nem maradt egyéb kétség a témát illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!