Mi a jó a sushiban?
20. Épp ez a baj a miénkkel, zsíros és mmhust hússal enni nem egészséges :'(
De ez csak számomra negatívum. Könnyebb fogyni kevesebb hússal, pl.. ugye nem rohad hetekig a bélben, könnyebben tisztul.
23. Hát ne haragudj, akkor kérlek ezt a cikket olvasd el, miért egészséges ha nem eszel annyi húst:
De gondolom azt már nem cáfolod hogy a vérkeringésnek és az ereknek sem tesz jót a húst hússal enni. :)
Akkor már azt is meg lehetne kérdezni, hogy mi a jó a crudo vagy carpaccio (olasz), vagy a ceviche (perui) nevű ételekben esetleg a tatárbífsztekben?
Ugyanis ezen ételek mindegyike szintén nyers húst (akár marhát, lovat, halat vagy egyéb tengeri herkentyűt is) tartalmazhat.
(A különbség némely esetben az elkészítés módjától függ - pl. a ceviche esetében, ahol a hús ugyan nyers, de magas savtartalmú citrusfélékben pácolják rövid ideig)
Mi a jó a "nyers húsevésben"? (Természetesen itt olyan állati fehérjékről beszélünk, amiket adott körülmények között nyersen is meg lehet enni.) Elsősorban maga az ÍZ! Pl. nagyon más íze van a sült és a nyers lazacnak, ugyanúgy a bélszínnek - persze sokat számít a fűszerezés. Ugyanakkor maga a frissesség. Ugyanis nyersen fogyasztani egy adott húsfélét csupán rendkívül szigorú szabályok betartása mellett lehet (hogy elkerüljük az ételmérgezést) másrészről az ember megfeledkezett arról, hogy honnan is származik. Hogy évmilliókkal ezelőtt még nem ismerte a tűz használatát (illetve a különböző tartósító eljárásokat). Amikor még a levadászott zsákmány húsát azon melegében elfogyasztotta.
Persze az ember alapvetően nem ragadozó, hanem mindenevő, de a nyers hús fogyasztása egy kicsit felébreszti némely emberben, ezt a régen kihunyt "vadászösztönt". Legalábbis "tudati szinten". Ugyanis ő maga tudatosítja magában hogy valóban "nyers húst" eszik, és ezt élvezettel teszi.
(Egyébként ha már itt tartunk a sarkkörön élő népek - pl. inuitok - már évezredek óta ezen a "nyers hús" diétán vannak, ugyanakkor még mindig élnek és virulnak, ahelyett hogy már régen kihaltak volna a túl magas fehérjetartalmú étrend, a nyers hús fogyasztás okozta ételmérgezés vagy a skorbut miatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!