Kinek mi a személyes top 5 (vagy akár top 10) külföldi nemzeti konyhája?
Az enyém:
1. Japán (sushi és grillhúsok-szószok)
2. Olaszország (pizza, lasagna, tészta klasszikusok)
3. USA (hamburger, BBQ)
4. Franciaország (a klasszikus csúcsgasztronómia otthona)
5. Korea (fermentált cuccok, korai stílusú BBQ)
Itt ugyanezt a témát kérdezte valaki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__nemzetek-etele..
Ezt azért nehéz rendesen megválaszolni, mert kicsi a merítés, a nagy többség nyilván csak az elterjedt fogásokat ismeri (amerikai, arab, görög-török, indiai, japán, kínai, mexikói, olasz, thai, vietnámi). Budapesten van több lehetőség, de ott sem jár az ember rendszeresen húszféle étterembe, hogy valós képet alkothasson. És persze nagyon nem mindegy az étterem minősége sem, hiszen ha egy rossz éttermen keresztül ismered meg az adott konyhát, akkor lehet hogy kevésbé fogod szeretni egy másik konyhánál, holott azonos minőség esetén meg jobban szerethetnéd.
De hogy válaszoljak konkrétabban is, nem sorrendben, de szeretem az amerikait, az arabot, az indiait (Banglades, India, Pakisztán), az olaszt, a törököt.
Meg tudom enni a többit is, de azokért kevésbé vagyok oda.
Mexikói
Szerb
Görög
Olasz
Magyar
Nem feltétlenül pont ebben a sorrendben, de ezeket szeretem leginkább. Még 5-öt nem tudnék mondani, nem mindenhol ízlettek a helyi ételek.
Olasz, spanyol, görög, koreai, mexikói, lengyel, thai, török, közel-keleti, kínai, agrentín, brazil, venezuelai.
Nagyjából sorrendben van, de pontosan nem rangsorolom, mert sok mindentől függ melyik épp a kedvenc és ez folyamatosan változik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!