A németeknél mi ez a majonéz vagy ketchup dolog?
3: konkrétan milyen kajákra gondolsz...?
Gyorséttermekben, büfékben általában megkérdezik, hogy melyiket kéred pl. krumplira, vagy hotdogra, ilyesmikre....
Amúgy meg szerintem sokkal gyakoribb a curry-wurst, amin eleve van az a spéci paradicsomos szósz.
"Gondoltam nem fejtem ki jobban, mert aki tudja az úgyis érti mire gondolok. De valahol láttam hogy a németeknél van egy ilyen szokás vagy hogy is mondjam, hogy azthiszem a majonézt jobban preferálják. Vagy valami hasonló. Csak kíváncsi lettem volna, hogy miért van ez és honnan jött nekik."
Hát, nem éppen. A "mi ez a majonéz és ketchup dolog" és a "miért a majonézt preferálják arrafelé" jelentése közt semmilyen összefüggés nincs.
Nemetorszagban elek közel 10eve, nincs ilyen amiröl irsz. Söt, inkabb a mustart szeretik. Ketchupbol pedig a curry-s kethupot, nem a paradicsomosat.
Etteremben, vagy pl, mekiben a krumplihoz pedig megkerdezik, hogy Mayo vagy Ketchup.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!