Mi a véleményetek a kínai ételekről, éttermekről?
Nyilván semmi, ez sima rasszista gyökérség. Húsevő állatoknak radikálisan más az ízű a húsa, elég hamár észrevennék, plusz drága is. Nem beszélve arról, hogy a magyarországi kínai közösség java csöcsiangi, ahol nagyjából soha nem ettek kutyát, illetve igen sokan tartanak is házikedvencként.
A gyorséttermeket mondjuk érdemes kerülni, elég borzalmas dolgokat adnak, ráadásul semmi közük az igazi kínai ételekhez.
Az ismerősöd egy primitív rasszista suttyó, ráadásul még műveletlen sajnos is (ezek mondjuk kéz a kézben járnak), mert a kutyaféléknek teljesen más állagú és ízű húsuk van, mint egy szárnyasnak, azonnal feltűnne.
Macska azért sem lehet, mert nem gazdaságos a feldolgozása, alig van rajtuk hús, nem ismerek olyan kelet-ázsiai országot, ahol valaha ettek volna macskát.
Kezd el utána számolni, hány kg egy kutya. Gondolkozz el, hány százaléka felhasználható egy állatnak, miután levágták, megnyúzták, kibelezték és előkészítették fogyasztásra. Gondolkodj el, hogy ez hány órába telik, mennyi egy szakás vagy konyhai dolgozó órabére, és hasonlítsd össze, hogy hány kg húst szeretek ezzel az akcióval.
Azért a pár ezer forintért senki nem fogja kockáztatni az életét. Ezeknek az embereknek ez az étterem az egzisztenciájuk, az életük munkája, a családjuk egyetlen jövedelemforrása, amiből a gyermekeik tanulnak, és a szüleiket ellátják. Nem fogják kockáztatni a jó hírnevüket azért, hogy finom hús helyett valami faggyús szart szolgáljanak föl, és lassan elfogyjanak a vevők.
De biztos az ismerősösnek van igaza, a kínaiban kutyát esznek, höhh. Suttyó.
Gondolom most a "magyaros" kínaikról beszélünk, amik köszönőviszonyban sincsenek azzal, amit a kínaiak valóban hajlandóak megenni (akár Magyarországon is). Őszintén meglep, hogy egy ilyen hely még újdonság lehet bárkinek az országban, azt hittem, hogy már kb. mindenki kipróbálta az életében legalább egyszer.
Szénhidrátra, eltelítésre jó, én sem vetem meg alkalmankként. Csak nem kell azt hinni, hogy ez a valódi kínai konyha.
Sosem voltam nagy fanja a kínai kajáknak, mígnem elutaztam Kínába és megkóstoltam az ottani ételeket. Isteni volt a fűszerezése mindennek, itthon mindez pótolhatatlan. Próbálgatom itthon kikísérletezni az ízeket, több kevesebb sikerrel.
Azt mondjuk nem hiszem el hogy kutyahúsból lenne az étel, ez csak városi legenda
Szeretem a keleti konyhákat, szóval nagy kedvencem.
A kutya macska dolog f@szság. Oké, nyilván ha éhezés van, akkor társadalom alsóbb rétegei esznek amit találnak, kutyát-macskát-fakérget-cipőtalpat, de ez nem jelenti azt, hogy jószántukból kedd este erre vágynának. A ragadozók húsa pocsék, ez kb univerzális.
Kínai étteremben mindenképp ajánlanám a hotpot fogyasztását, családdal, mert úgy az igazi élmény.
Nagy fazék levest hoznak ki, és ti főzitek benne az apróra vágott húst, zöldséget, tésztát, gombát. Mellé te állítod össze a saját preferált arányú szószodat, amibe mártogatsz.
A másik nagy kedvenc a bao, ami egy puha, fánk szerű zsemle, de olaj helyett gőzfürdőben készül. Az ízesítés változik, de a fekete csirkés a legjobb szerintem.
A másik szuper kajájuk a leves gombóc, kis batyuk amit arra a porcelán kanálra szedsz ki, és kiszürcsölöd a belsejében lévő levest, aztán lehet enni a tésztát meg a húsgombócot.
A ropokós kacsás palacsinta is finom, tortilla szerű kis palacsinába göngyölnek ropokós, szálára húzott kacsát, salátát és szószt.
A nyugati fúziós kreációk közül ajánlanám az édes-savanyú csirke labdákat, amik kb mint egy sós, olajban süt tészta, leöntve a szósszal.
A másik a sós-borsos calamari, nagyon finom.
Chow mein vagy piritott tészta, egy alap dolog mindenhol. Egy finom füstös ízű tészta, répa, hagyma, káposzta, babcsíra van megsütve vele wokban, és te választod csirke, rák, kacsa, disznó, vagy zöldség legyen még benne.
A másik klasszikus a tojásos sült rizs, rántotta, borsó, répa van vele megsütve.
Ajánlanám megtekintésre ennek a csajnak a youtube csatornáját, nagyon hangulatos és oké, propaganda szagú, kicsit túl idilli a kamerának, de látod kb mit esznek meg hogyan főznek.
https://www.youtube.com/c/cnliziqi
A keleti konyhák egyik alapja, hogy sokféle, kis mennyiségű ételt esznek, és mindenki szed mindenből. Szóval ha étterembe mentek, az az alap, hogy közösen rendeltek mindent egyszerre, és mindenki szed mindenből, nem egyénileg levest meg főételt csak magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!