Melyik ország nemzeti itala készül így? A lótejet bőrtömlőbe öntik, kevés aludttejet tesznek hozzá, s egy hosszú bottal köpülik. Aki teheti, napi 3-5 litert is iszik belőle! Kína Japán Mongólia Törökország
Figyelt kérdés
2008. dec. 12. 13:58
1/8 anonim válasza:
A kumisz készül így ha jól tudom. Mongólia jellemző itala. A kumisz elnevezése török eredetű, de a hatalmas mongol sztyeppék lakói nem mindenhol így hívják.
2/8 anonim válasza:
Mongólia. A Magyar Vándor óta pontosan tudjuk, hogy Kumisznak hívják. :D:D
3/8 anonim válasza:
Jaja, én is onnan tudom xDDDDD
Monngólia és kumisz
5/8 anonim válasza:
persze hogy mongólia rá lehet jönni
6/8 anonim válasza:
Igazából ott helyiek nem a kumisznak hivják, hanem az airagnak.
Ime link: [link]
7/8 anonim válasza:
Tényleg Mongólia, és tényleg airag. Ott a pont.
Amúgy a legkisebb csésze amivel kínálják (mindig tele töltik) durván 2,5 deci, de simán akad literes is. Bár többnyire az előbbi van használatban, de az folyamatosan. Ha megittad, akkor jön a következő. Nyáron simán elélnek csak ezen, télen meg nem nagyon van, mert ez csak frissen jó.
Ha netán további élmény, vagy airagos tapasztalat is érdekel, akkor íme a blogom:
8/8 anonim válasza:
tudom hogy nagyon késői a válasz de a kumisz Kirgizisztán nemzeti itala
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!