Az ország tortája miért mindig évről évre ugyanaz a történet, ugyanaz a típusú zselatinos rétegek x ízesítéssel ugyanazzal a típusú vékonyabb, tömör tésztalappal?
Mert a krém jobb mint a tészta.
Én szeretem ezt az új trendet.
A tipikus sütik (húsz kiló piskóta, kevés tejszínes krém) nem hoznak lázba.
Szerintem pl. az ideiben a tészta kifejezetten karakteres ízvilágú volt, kicsit grillázsra emlékeztető, roppanós, nekem így jobban ízlik, mint egy hagyományos piskóta.
A mousse rétegek annyira nem voltak nagy durranások, enyhe gyümölcsízzel, de még mindig jobb, mint a vajízű krémek.
Kész szerencse, hogy a piskóta + vajkrém kombó megy kifelé a divatból.
Mondjuk a zselatinos cuccok nem a kedvenceim, de ezek a könnyedebb habos krémek szuperek.
Az ideit még nem volt alkalmam kóstolni, hétvégén nem jutottunk el jogosult cukiig, de ami késik, nem múlik. :)
Nem szeretem, mikor nagyon "bekötik" zselatinnal.
Legutóbb (jó pár éve) az "Őrség zöld aranya" torta ízlett igazán.
Nekem is az Őrség zöld aranya a kedvencem, szerintem nagyon eltalálták.
Az ideiek nekem nem ízlenek. De nem is tetszik annyira ez a trend. Sokkal jobban szeretem a klasszikus piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém kombinációt mint pl dobostorta, feketeerdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!