Az amerikaiak/kanadaiak szoktak enni zsíroskenyeret, avagy zsírosdeszkát?
A hal is resze a magyar konyhanak, megsem eszi senki rohasztva, mint svedek, vagy nyersen, mint a japanok.
A diszno kevesbe nepszeru, mint a marha, meg a mexikoiak is inkabb esznek marhat, mint disznot. Egyebkent nagyon nehez lenne disznozsirt szerezni, mert gyakorlatilag senki sem hasznalja. A mexikoi uzletek arulnak ugynevezett chicharone-t, ami kb a magyar toportyunek felel meg (hasaalja es/vagy tokaszalonnabol sutik, de ez csikokra van vagva, nem kockakra). Es egyszer megkerdeztem, mit csinalnak a rengeteg zsirral, ami "termelodik" amikor a chicharonet csinaljak, es azt mondtak, hogy egy hulladekszallito ceg gyujti ossze a hasznalt olajjal egyutt es feldolgozzak a mutragyaban meg egyes allateledelekben. Szoval itt nincs disznozsir.
Ja, es kenyeret sem sokan esznek ugy mint a magyarok, hogy a reggel egy szendviccsel kezdodik es az este harom szelet kenyerrel vegzodik. Ha esznek is kenyeret, azt megpiritjak (toast), es nem minden nap.
Nekik ez nem része a kultúrának. Ami nekünk a zsír az nekik a vaj. A töpörtyűt sem létezik, van olyan, hogy a bőrt kisütik chipsnek.
Amerika/Texas államban lakik egy rokonunk, ott pl a zsírt ami kisül egy hús szósznak megcsinálják vagy kidobják. Úgy néztek rám mint valami ufóra mikor töpörtyűt sütöttem nekik.
#8
Nyilván azt hiszik rólatok, hogy vámpirok vagytok. És akkor jobb inkább messziről köszönni, mint közelről. 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!