Hogyan szoktátok fogyasztani a kávét?
Hazánkban nagyon elterjedt a KV fogyasztás, ám mindenki másképp csinálja, ahogyan a szüleitől eltanulta: ahány ház, annyi kávézási szokás. Külön szép igénk is van erre: megkávézunk, ami nem véltelenül hasonlít a megebédel szóra, jelezvén az esemény fontosságát.
Részemről kotyogós főzőn főzöm le az Omniát, tejeskávé formájában isszuk rendszerint, amit alaposan megcukrozunk, de van hogy csak kávéfehérítő por, azaz Completta jut bele. Egyszer nem volt már idehaza sem tej, sem Completta, ekkor a párom egy lemezvágó ollóval felnyitott egy kiürült tejszínhab spray flakont, és az aljában lötyögő maradékban forgattuk meg fogyasztás előtt a kávét, kellemesen megizesítve azt.
Editke, te ennél sokkal jobb kamukérdéseket szoktál bedobni....
:-D
Nagyon izgalmas téma választás, nézzük is át, hogyn iszom a KV-t:
A kávé egy kicsit élénkítő hatású ital, ezért előszeretettel iszom estefelé. Ma is este 6 körül ittam. Egy kb. 2 decis porcelán "Coffee time" feliratú bögrébe öntöttem a frissen lefőtt kávé felét, - ez kicsivel kevesebb, mint egy deci, - és két kiskanál kristály cukrot adtam hozzá. Az 1 decis tejkiöntőbe fele-fele arányban 2.8-as tejet és rizsitalt öntöttem, a micro legnagyobb fokozatán 20 másodpercig melegítettem, majd ráöntöttem a cukrozott kávéra.
Rágyújtottam és lassan elkortyolgattam. A lefőtt kávé másik felét holnap reggel 6:10-kor fogom meginni, hasonlóan ízesítve, mint este, újra rágyújtok, és 6:15-kor már indulok is barna medvére vadászni. Én így kávézok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!