Hogyan csináljak mochit és dangot? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Szereztem be rizslisztet, de utána láttam neten, hogy csak mochiko (ragadós,cukros) rizslisztből jó, amit én nem igazán tudok beszerezni. Sima rizslisztből nem tudok csinálni, vagy nincs hozzá valami más recept amihez ez is jó? Ráadásul van pár recept amiben mikrózzák vagy gőzölik a tésztát, viszont nekünk se mikrónk se gőzölőnk nincs.
Dangot is szeretnék csinálni, amihez szintén rizsliszt kell, ahhoz is csak a mochiko jó, vagy szerintetek lehet simával is? Soha nem csináltam meg egyiket se 😅
Szóval ehhez a kettőhöz van valakinek valami bevált receptje ami sima rizslisztből van, és nem kell mikrózni vagy gőzölni, vagy adjam fel?
2021. jan. 9. 16:32
12/16 A kérdező kommentje:
Nem, nem „anya nem mer rendelni”. Egyszerűen csak nem akar. De úgy gondolom, hogy ehhez semmi köze másnak, nem ez volt a kérdés. :)
2021. jan. 10. 17:31
13/16 anonim válasza:
Dunapandából tudsz rendelni ragacsos rizslisztet, valami gluténos a neve, náluk így hívják, de nincs benne glutén. Ha nem akarsz rendelni, akkor el is mehetsz, jó kis bolt.
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2021. jan. 17. 17:54
15/16 anonim válasza:
Pont ma próbáltam ki a mochi készítés, és hát nem egyszerű. Viszont szimpla rizslisztből, vízből (vagy kókusztejből), és cukorból csináltam. A youtuben vannak egész jó receptek, amire nagyon oda kell figyelni az az állaga! Aztán a hajtás (vagy hogy minek mondják). A töltelék szerintem bármi lehet, én lekvárt és szőlőt tettem bele
16/16 anonim válasza:
Szerintem a legfinomabb mochi, Youtubon Aejeong csatornáján látható: STRAWBERRY RICE CAKE MUKBANG ASMR EATING SOUNDS videó. Mukbang videó, de az elkészítést is mutatja. Nem nehéz recept és nem kell hozzá sok hozzávaló. Nézd meg és próbáld ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!