Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A bejgli szerintetek is egy...

A bejgli szerintetek is egy túlsztárolt étel?

Figyelt kérdés
Szerintem túl nagy hangot adnak ennek az ételnek. Szerintem ennél nagyon sok olcsóbban elkészíthető/vásárolható, egyszerűbb sütemény van. Nem méltó arra a címre, hogy ez legyen a nagybetűs karácsonyi desszert.
2020. dec. 18. 17:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

Mi pl nem csinálunk bejglit mert nem szeretjük. Undorodom a szagától is. De helyette lesz rétes.

Nekem ez es a halaszle azok az etelek amit semmi penzert nem ennek meg, vagy keszitenek el.

Lesz mezes grizes zserbe, fatorzs, ishler, pizzas csiga es retesek.

2020. dec. 18. 18:31
 12/22 A kérdező kommentje:

#10 Nem azt kifejezetten gusztustalannak tartom.

Édesanyám házi bejgli sütéssel foglalkozik és elég sokat elad szóval finom. Igazából én is megeszem nem mondanám egyáltalán, hogy utálom, de kicsit túlértékeltnek gondolom. Azért a kérdés, mert családomban és jónéhány ismerősmet is kérdeztem és a nagy többségük azt mondta, hogy ők sem vannak oda érte annyira. Viszont a neten, tv -ben elég gyakran látom a bejglit.

2020. dec. 18. 19:01
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én például nem szeretem, nem is sütöm. Nem különösebben finom, ezer másik sütit szívesebben megcsinálok, és megeszek. A bejgli olyan semmilyen nekem. Szóval ennyiből egyetértek a túlsztárolt jelzővel. Azonban hagyomány, tehát van létjogosultsága.
2020. dec. 18. 19:15
 14/22 anonim ***** válasza:
52%

Miért, tán a kb. faék egyszerűségű brownie nem túlhájpolt...?

Egy sima csokis süti, mégis úgy el vannak tőle ájulva...

2020. dec. 18. 19:19
 15/22 A kérdező kommentje:

De, a brownie is az.

2020. dec. 18. 19:23
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Brownie 1000x finomabb mint a bejgli
2020. dec. 18. 20:25
 17/22 anonim ***** válasza:
69%

Ízlések és pofonok...

Ha ismered a mondást, 16os...

2020. dec. 18. 21:53
 18/22 anonim ***** válasza:
82%
Hát, nehéz kérdés, mert régen a paraszti konyhán, amikor nem volt importáru és nem volt hűtő sem, kevés alapanyag maradt meg karácsonyra. Maradtak a diófélék, lekvár, ebből kellett valamit kihozni. Ez alapján mondhatjuk, hogy szegényes volt mai szemmel. Őszintén szólva felénk nem bejglit sütöttek, hanem mákos és dióskalácsot, ami ugyanúgy néz ki, de nem volt annyi vaj a tésztában, hanem kalácsosabb, puhább jellegű volt. A dédnagymamám így sütötte, plusz nemcsak karácsonykor, hanem húsvétkor is és nem csak ő. Másrészt régen a bejglit/tekert kalács úgy készült, hogy összekeverték kristálycukorra aztán ment is bele. Fojtós, száraz és ropogott a kristálycukortól. Ilyet már több helyen kóstoltam gyerekkoromban. Később bejöttek jobb technológiák, mint a cukorszirup, mazsola, kandírozott gyümölcsök, citrusfélék héja, fűszerek stb. Ha így készül én szeretem.
2020. dec. 19. 09:29
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A brownie azóta van így sztárolva, amióta az angol néven marketingelik.

Én már jócskán elmúltam 40, gyerekkorunkban csokis kevert néven elég sokszor sütötte anyukám. Dettó ugyanaz a recept...

2020. dec. 19. 12:09
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Jól elkészítve isteni finom a bejgli, nincs túlsztárolva.
2021. jan. 2. 03:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!