Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A bejgli szerintetek is egy...

A bejgli szerintetek is egy túlsztárolt étel?

Figyelt kérdés
Szerintem túl nagy hangot adnak ennek az ételnek. Szerintem ennél nagyon sok olcsóbban elkészíthető/vásárolható, egyszerűbb sütemény van. Nem méltó arra a címre, hogy ez legyen a nagybetűs karácsonyi desszert.
2020. dec. 18. 17:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%

A hagyomány nem foglalkozik azzal, hogy olcsó vagy drága, hanem valamiért az a hagyomány és vagy követed, vagy nem.

A húsvéti sonkánál is olcsóbb a párizsi, mégis a sonka a húsvét étele és nem a párizsi.

2020. dec. 18. 17:40
 2/22 anonim ***** válasza:
91%

A bejgli hagyományos ünnepi étel.

Sütése gyakorlatot igényel, hogy ne repedjen meg, és szép márványos legyen.A tészta és a töltelék kb egyforma vastag.

Ma már sokan eltérnek a hagyományos bejglitől.Nem kötelező ezt készíteni.

2020. dec. 18. 17:41
 3/22 anonim ***** válasza:
71%
XIV.szazad ota karacsonyi sutemeny. Tulsztarolt lenne? :) Szerintem csak azt sem tudod mit beszelsz.
2020. dec. 18. 17:41
 4/22 anonim ***** válasza:
81%

Régen a dió,mák, méz, és hasonló alapanyagok álltak egy kamrában rendelkezésre.

A kakaót csak a gazdagok tudták megvenni.

Amit termeltek és eltudták tárolni télire, abból főztek.

Nem a plázába jártak bevásárolni.Sütöttek mézeskalácsot,bejglit.

2020. dec. 18. 17:45
 5/22 anonim ***** válasza:
86%
Csinalhatsz keksztekercset ... lenyegesen olcsobb ... azt is sokan szeretik ... es meg hasonlit is :)
2020. dec. 18. 17:46
 6/22 anonim ***** válasza:
95%

Szerencsére nem kötelező bejglit sütnöd/venned, ehetsz te helyette almás pitét, vagy semmit, ha az olcsóság a lényeg.

Én pl. nem írok ki halászlét vagy rántott halat fikázó kérdéseket, pedig nem szeretjük a halat, így nálunk más a menü.

És még soha nem törte ránk az ajtót ezért a rendőrség!:)

2020. dec. 18. 17:51
 7/22 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez az a süti, amit év közben tényleg nem sütnek meg. Ettől ünnepi. Jol van ez így.
2020. dec. 18. 17:56
 8/22 anonim ***** válasza:
80%
Imádom a bejglit. Csak karácsonykor esszük, de akkor én kb reggelire vacsorára.. Nekem annyira összefonódott a karácsonnyal, hogy előbb mondanék le a fáról, mint a mákos bejgliről.
2020. dec. 18. 18:08
 9/22 anonim ***** válasza:
70%

kérdező, mit értesz a túlsztárolt jelzőn???

Talán nem tudod megsütni, és ezért inkább lefikázod?

Hagyományos ünnepi sütemény - és egyáltalán nem kötelező sütni.

De aki viszont megsüti, az miért zavar téged???

2020. dec. 18. 18:22
 10/22 anonim ***** válasza:
30%
A kérdezőnek jó lesz a mekis almástáska - hozzá méltó sz.r műanyag süti! :-)))))
2020. dec. 18. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!