Hogyan lehet elészíteni a kínai ételeket?
Konkrétan ezekre vagyok kiváncsi!:
-1.Nem tudom a nevét,de valahogy így néz ki:
Egy húsgólyó ,amin VASTAG PANÍRszerűség van,ezt
az egészet méz porítja,ratj pedig szezámmag!
-2.Rízstézsta:
Csak annyit tudok ,hogy kell rá valami
szójaszósz!
-3.Üvegtészta saláta!
-4.Valami furcsa panír,benne pedig zöldsédek!
Jó lenne,ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném!=D
Csirkemell szezámos.mézes bundában pirított tésztával:
Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.
Pirított tészta:
A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.
1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. borecet
1/2 kk. só
1/2 kk. kukoricakeményítő
6-7 ek. langyos víz
Nem tudom, hogy ilyesmire gondoltál e.
Zöldséges üvegtészta:
Hozzávalók 4 személyre:
4 ek. vörösborecet
4 ek. szójaszósz
4 ek. ketchup
8 ek. őszibaracklé
4 tk. méz
4 tk. keményítő
olaj
1 csirkemellfilé
1 lilahagyma
fél üveg bébikukorica
1-2 sárgarépa
2 kisebb cukkini
3 kockányi üvegtészta (vagy tojásos, spagetti stb.)
szezámmag
A szószhoz a lista elején lévőket kikeverem. A zöldségeket megtisztítom, a cukkinit kimagozom, majd mindet felaprítom, pl. a hagyma félbe, majd karikába, a kukorica és a cukkini darabokba, a répa vagy nagy lyukon reszelve vagy kis pálcikákra vágva. A csirkét kis kockákra vágom, sózom, ízlés szerint fűszerezem (pl. ötfűszerkeverékkel, szecsuáni borssal stb.) és kevés olajon serpenyőben megsütöm. Hozzáadom a zöldségeket, kevergetve roppanósra sütöm (néhány perc elég neki). Hozzáöntöm a szószt, elkeverem, kicsit hagyom sűrűsödni, majd elzárom a gázt. Közben a tésztát is kifőzöm, lecsöpögtetem és összeforgatom a húsos-zöldséges eleggyel. Tálaláskor megszórom szezámmaggal.
Csirkés-szezámos tésztasaláta:
Hozzávalók:
10 dkg üvegtészta vagy kínai tojásos tészta
2 főtt csirkecomb húsa (csont és bőr nélkül kis darabokra vágva)
Az öntethez:
3 ek. sötét szójaszósz
1,5 ek. kínai szezámpaszta
1/2 ek. Hoisin szósz
1/2 ek. barna cukor
1 tk. rizsecet
kb. 3 ek. forró víz
A tetejére: szezámmag (utólagos ötlet, a képről lemaradt)
Először az öntetet készítjük el: a hozzávalókat kikeverjük egy tálkában. A forró vizet aszerint adagoljuk, hogy mennyire sűrű mártást szeretnénk. Közben a tésztát kifőzzük a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd leszűrjük. Tálalás előtt összeforgatjuk a húsfalatokkal és a mártással, majd megszórjuk szezámmaggal.
Ez nem biztos, hogy az a "pufipaníros" zöldség, de vmi hasonló:)
Sült zöldség (előétel)
Hozzávalók:
1 kis fej kínai kel
1 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé
1 tojás
1 kanál étkezési keményítő
olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, megforgatjuk a felvert, keményítővel elkevert tojásban, és forró olajban ropogósra sütjük. Külön tálkában szójamártást kínálunk hozzá.
Remélem tudtam segíteni, mind én voltam:-)
Én még nem próbáltam egyiket sem, de sztem ki fogom, mert mi is imádjuk a kínai konyhát:-)
Köszi!:)
Huh,jó sokat dolgozhattál vele köszi ( ,mármint a gépeléssel meg a recept keresésével) ! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!