Népkonhya? Kinek jár?
Ilyen nincs, hogy "jár"
Az kap, aki odaáll/odamegy.
Biztos nem szórakozásból megy oda valaki.
Nyilván a rászorulók a célcsoport.
Tehát aki odamegy (holott telne rá rendes helyen enni), valójában a rászorulók elől eszi el a kaját. :(
Etikusnak nem mondanám...
2 sosem tudhatjuk hó végén ki hogy áll és amúgyis ki határozza meg ki a rászoruló ?
Egyébként bárkinek jár ( nálunk legalábbis) nem kérnek hozza jövedelem igazolást vagy azt hogy segélyen levő legyen valaki. Normális ételt adnak nem egy étterem nyilván egytálételt adnak.
Sokszor nem voltam pl amit adtak lencse gulyás kenyérrel kimondottan jó volt.
3: az nem rászoruló, aki hó elején gondolkodás nélkül szórja a pénzt tök fölösleges dolgokra - hó végén meg eljátsza a haldokló hattyút!
Tartom magam ahhoz, hogy etikátlan az, aki a valódi rászorulók elől eleszi a közkaját!
4 ennyi erovel akin látni hogy 30 ezres cipőben all sorba annak már nem jár? Mert lehet pár honapja volt pénze megvenni...
Mai helyzetben semmi sem biztos ....konnyen lecsúszik valaki
Ha pár hónapja volt pénze, akkor lehetett volna félretennivaló is... Nehezebb időkre.
Tudod, a tücsök és a hangya....
Szerintem ilyen helyre az emberek 99,9 %-a szükségből jár.
Az a 0,01% meg aki nincs rászorulva, de odapofátlankodik, annak élete legjobb "lakomája" legyen!
Én felvallalom hogy voltam ott és nem felemelő ott sorban állni egyáltalán , de sosem lehet tudni.
Akik osztották nálunk ők is nagyon kedvesek votlak és emberiek mindenkihez volt jó szavuk és ez Mèg jobban esett mint az étel!
Aki tényleg jo küllemű frissen fodrászolt mukormos márkás ruhákba ilyeneket nem láttam ott.
De sok idős nyugdíjast igen.
Köszönöm a válaszaitokat!
Azért is írtam ki, mert engemet is elgondolkodtatott, hogy helyes e néha sorba állni vagy nem.
Van munkahelyem, de többen vagyunk testvérek, így több felé megy el a pénz. Nem mindig tudok hozni magammal ebédet, van amikor csak két magvas kifli.
Egyik kedves ismerősöm mondta, hogy ő ott dolgozik, és nyugodtan menjek heti pár alkalommal, ha úgy gondolom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!