Milyen ételeket szolgálnátok fel külföldi vendégeknek? Mik azok a magyaros ételek amik leginkább gusztán prezentálhatóak?
Kedves 10-es, mind finom amit írtál, de a gulyás és a hortobágyi mindkettő hagymás-paprikás alapízű, nem tenném egymás után.
Vagy készítenék egy tárkonyos ragulevest, hortobágyit és Rákóczi tűróst, vagy gulyáslevest, túrós csuszát és valamilyen rétest.
Ahogy az előttem szóló is mondta, az igazán magyaros ételek a hagymás, paprikás, túrós ételek és mindet lehet gusztusosan tálalni.
Csak alap fűszerek legyenek: Só, bors, kömény, pirospaprika.
Zöldségek: Vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa (gyökér)+petrezselyem, burgonya (krumpli), Zeller
Magyaros levesek: Halászlé, gulyásleves, füstölt csülkös babgulyás, Lebbencsleves, Tarhonya leves.
Az első három leves „egytálétel levesek”, ezekhez szeretünk kenyeret is enni, ezért utána csak egy kis tésztát szokás adni. Pl.: Túrós csusza, túrós palacsinta, túrógombóc, túrós rétes.
Vagy kezdhetünk tésztás levessel, mint pl. a lebbencsleves, tarhonyaleves, és utána főételnek bármilyen pörkölt jó választás. Az én tapasztalatom az, hogy a marhapörkölt jön be a legjobban a külföldieknek. Galuskával (Nokedlivel) vagy főtt burgonyával (Krumplival). Savanyúságnak házi kovászos uborka, csemege uborka, almapaprika. Jó, ha mindegyikből van az asztalon és lehet kóstolgatni, választani.
Ami még nagy kedvenc, az a brassói aprópecsenye, vagy egy finom házi füstölt kolbászos lecsó nokedlivel.
Reggelinek a lángos a tuti, vacsorára meg lehet enni egy kis körözöttes kenyeret.
Keress rá, hogy lakodalmas menü. Sok jó, igazán magyaros menüsort lehet találni.
Ha vendégség lesz érdemes elmenni egy étterembe, ott ezzel foglalkoznak. Én mikor külföldi családtagjaim vittem el, volt aki csülköt(!) rendelt és nagyon gusztán volt tálalva, nagyon boldog volt vele a sógorom.
Szerintem a rántott húst szép friss petrezselymes burgonyával, savanyúubival lehet szépen tálalni, illetve a cigánypecsenye is lehet érdekes a kakastaréjjal a tetején.
Tálalni lehet szépen a töltött káposztát, rakott krumplit stb is, igaz ha szeded már kicsitr szétjöhet, de nekem a külföldiek sose panaszkodtak ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!