Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Valaki tud nekem mondani pár...

Valaki tud nekem mondani pár magyaros étel receptet, ami megfelel a mai korszerű elvárásainak?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 26. 22:45
1 2
 11/15 geza tozser ***** válasza:
100%

Ez igy hogy egy házifeladat amit a tanár kérdez..ez egy tiszta "szivatás", mert Ő a saját élete és véleménye/szokása alalján dönt és OSZTÁLYOZ!

Már az is "rázos" hogy "..MAI KORSZERŰ ELVÁRÁS"..ki vár el és mit, mi kell ahhoz hogy egy paprikás csirke MAI ÉS KORSZERŰ legyen?

2020. máj. 3. 19:07
 12/15 geza tozser ***** válasza:
68%

Az első válaszra..

Természetes hogy mindenki a "sajás száj-ize szerint" főz,de azért azt is kell(ene) nézni hogy a HIVATÁSOS SZAKÁCSOK hogyan csinálják, nem?

Az éttermekben egy u.n. "anyag hányad" alapján kalkulálják ki egy étel ÁRÁT miután megnézik hogy TÍZ FŐRE miből menyi "anyag" kell(ene) abba. Ez csak mint ár-megállapitó szerepel, és nem jelenti azt hogy egy ételt ugy készitsünk el mint egy receptet, egy gyógyszert..

Sok tartozéka egy ételnek FONTOS amiből ha kevés van vagy kimarad..nem lessz elég "szaftja", a paprikás csirkének, például, vagy a készitésénél megváltoztatjuk az elkészités sorrendjét, nem mindegy hogy egy nagy halom lisztbe üttünk egy tojást vagy egy tojáshoz adunk annyi lisztet "amenyit az felvesz.."

2020. máj. 3. 19:20
 13/15 geza tozser ***** válasza:
68%

Ha megnézzük azt mi volt a vélemny a disznó zsirról, látni lehet hogy vtizedeken át annak használatát elvetették hogy egészségtelen, bár a vidéki lakosság (a parasztság..) azon "élt és virúlt.." Csak a régebbi időkben "rehabilitálták"..és jelentették ki..NINCS MAGAS

KOLESZTERIN SZINTJE/Gundel Károly KIS MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV (Corvina Kiadó 1984)könyvének 13.oldalán pontossan kifejti..az IGAZI PAPRIKÁS ÍZEKET csak a dizsnózsirral való főzéssel lehet elérni, mivel az OLDJA KI A PAPRIKA IZ_ANYAGÁT TELJESEN. EGYETLEN más zsiradéd anyag nem képes arra teljesen, és aki a "mai és korszerű elvárások" alapján szeretne főzni, próbálja azt meg -mondjuk- vajon (meg)piritott hagymával és kevés piros paprikával elkésziteni a hasonló gondolkodású vendégei számára.

aSOK SZERENCSÉT HOZZÁ....

2020. máj. 3. 19:45
 14/15 geza tozser ***** válasza:
68%

ELNÉZÉST kérek az itt-ott előforduló iráshibákért..

Elkapkodtam egy picit..

2020. máj. 3. 19:47
 15/15 A kérdező kommentje:
Csak ennyit írt amennyit én, ezért nem tudtam többet írni
2020. máj. 6. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!