Kell valami különlegeset tudni a szusiról?
Olvasd el ezt! [link]
Vagy van egy nagyon jó oldal, valami google, vagy mi. Ott jókat lehet olvasni a témában.
Kell az arányokhoz azért egy kis tapasztalat. En egy ideje igy csinálom: 200 gr sushi rizst jól megmosom kb 5-10 percig. Utána fazékban alacsonyabb lángon dupla annyi vízben megfőzöm.
Egy kis pohárkában feloldok 3-4 ek rizsecetben 2 ek cukrot (mikroba pl) és fél ek sót. Ezt a kis keveréket ráontom a fott rizsre, elkeverem és hagyom kihulni.
A nori lapot fényes felével leforditod, kb felére terited ki a rizst aztan mehet bele a toltelek: lazac, kaviar de pl én azoktam olyat csinalni h pritmain paprikat, ubit meg sajtkremet tekerek be. Ez az iz kombinacio is nagyon finom. Van shitake gombát, amit elozoleg kicsit megpiritok és mézes-szójaszószba áztatom.
Vizes kézzel dolgozz és a nori lap élét is meg kell nedvesíteni hogy mikor feltekered osszeragadjon az él mentén. Aztán jó éles késsel felvágod. Pácolt gyömbérrel, wasabival és szójaszósszal szokták tálalni a kajáldákban. Mi is azt eszunk mellé.
Jó még bele avokádó úgy nyersen....vagy.a.surimi....vagy multkor mi fustokt makrela fileset is csinaltunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!