Tudnátok nekem mondani a szombati ebédhez valami különlegeset?
15 éves fiú vagyok, most szombaton én fogom főzni az ebédet és le szeretném nyűgözni a családot :)
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Üdv: Horváth Márk Hannibál
Na figyelj Horváth Márk Hannibál!
Ezt te is meg tudod csinálni, egyszerű nagyon, és finom.
Vegyél 20 dkg szeletelt bacont, és kb. 30-40 dkg nyers csirkemájat. (Lidl-ben lehet kapni tálcásat is.. meg bacont is).
A májat megmosod, és szépen betekersz egy májat egy baconba. Egy kis tepsi aljára tegyél picike olajat, pici vizet, és helyezd rájuk a betekert májakat. Egy kicsi feketebors kell a tetetjére, semmi más!
Először fólia alatt süssed kb. 20 percig, aztán vedd le a fóliát, hogy megpiruljon kicsit a szalonna és a máj is.
Krumplipürét tudsz csinálni hozzá? Meg valami savanyúság.
Egyszerű, gyors, isteni. Hidegen is jó. :)
Sajtos husi? Veszel valami husit, amit szerettek (mi karajból szoktuk, de szerintem akár csirkéből is lehet), egy tepsibe pici olajat teszel, aztán egy szelet hús-sajt-hús-sajt felváltva. Mehetnek a sajtok vastag szeletben! A tetejére tejfölt teszel, és mehet be a sütőbe!
Egyszerű kaja, de isteni finom!
Vargányagomba krémleves, kacsamájjal.
Dubarry szelet, édesburgonyával
Kókusztejes tápióka puding, eperrel
Én csirkemellel csináltam meg.
felteszel főni 500 g jó minőségű tésztát
fogsz 200 g füstölt lazacot és felaprítod apró darabokra
fogsz egy-két salotta-/sonka- vagy újhagymát és feldarabolod
hagymát kis olajon felteszed fonnyadni
2 percre rá beleteszel 4-500 g tejfölt és esetleg fél deci tejszínt, beledobod a halat
felmelegíted forrásig
leszűröd a tésztát
tálaláskor snidlinggel szórod meg a szószt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!