Látott már valaki ilyet? Van ennek valami magyar neve?
A kínai bolt egyik polcán futottam bele és mivel érdekel minden ami új (ételt illetően) és szeretek kísérletezni, ezért gondoltam kipróbálom:
Ha nem tudnám hogy ez étel, ki nem találnám. Kicsit olyan, mint a vattacukor, csak ez épp sertéshúsból készült viszont nagyon finom az íze. 🙂
Itt egy videó, hogyan is lehet otthon elkészíteni (meglepően egyszerű amúgy):
https://www.youtube.com/watch?v=J6Kve-HR314
Utána olvastam és kiderült hogy a közel-keleten és Ázsia jelentős részén a hús tartósításának ez egy népszerű formája.
Viszont érdekelne hogy van-e olyan magyar ember, aki látott ill. kóstolt már ilyet, ill. van-e magyar neve ennek az ételnek (pl.: húspehely, hússzösz vagy ilyesmi)?
Ez nem nyers hús, hanem szójamártásban párolt és szálakra szedett hús, amit utána szárítanak.
Magyar neve nem hiszem, hogy van, de a szárítás mint tartósítási forma igen régi találmány.
# 1 "Ez nem nyers hús, hanem szójamártásban párolt és szálakra szedett hús, amit utána szárítanak.
Magyar neve nem hiszem, hogy van, de a szárítás mint tartósítási forma igen régi találmány."
Én kifejezetten erre a főtt-sült-tépett-szárított dologra gondoltam. (Pl. Nigériában is ismert ez a feldolgozási és tartósítási forma. Igaz nem tartható el az ilyenformán tartósított hús a végtelenségig, de jelentősen megnöveli az eltarthatósági idő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!