Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen ételei italai vannak,...

Milyen ételei italai vannak, Spanyolországnak, franciaországnak és mexikónak, Portugáliának?

Figyelt kérdés
2019. okt. 7. 22:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mexico: tortilla, tequila, chilis ételek (mindent kicsit nyersebbre főznek)

Portugália: portói, zöldbor

Franciaország: bagett,sajtok

Spanyolország: tapasz

Ezekre emlékszem hirtelen, ami megmaradt bennem...

2019. okt. 7. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezekre a Google tartalmasabb választ adna, de azért leírom, hogy ezekből a konyhákból miket szoktam főzni.

Spanyol: tengeri herkentyűs paella, gazpacho, patatas bravas aioli-val, tortilla espanola. Jamon serrano sonkát és chorizo kolbászt is szoktunk otthon enni, de tapas-ozni inkább étterembe megyünk.

Francia: hagymaleves, bourguignon (ami egyfajta pörkölt). Meg persze sajtok minden mennyiségben.

Mexikói: enchilada, quesadilla, burrito, chili con carne, guacamole

Portugál: feijoada (babos húsos egytálétel, én brazil recept alapján csinálom), bacalhau com natas (hagyományos tőkehalas étel), francesinha szendvics.

2019. okt. 8. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
3%
ehetetlen
2019. okt. 13. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

Én csak Mexikóhoz szólnék hozzá. Meg kell különböztetni egy mástól az Egyesült Álkamok déli részén kialakult úgynevezett tex-mex konyhát a valódi mexikóitól. Pl a chili con carne, vagy a fajitas tex-mex ételek, amit sehol nem készítenek Mexikóban (legfeljebb az északi határvárosokban az amerikai látogatóknak, de ott sem igazán jellemző).

Az eredeti mexikói konyha viszont nagyon sokrétű, államonként változnak a tipikus ételek, de persze vannak országszerte népszerűek is.

A legjellemzőbb valóban az enchillada, a taco, a quesadilla. De ezeknek ezerféle változata van, attól függően, hogy szósszal vagy anélkül készül, kukorica vagy búzalisztes tortillát használnak, hússal, hallal, sajttal, zöldséggel vagy ezek kombinációjával töltik meg.

Nagyon fontos mexikói étel a mole, ami tulajdonképpen egy szósz elnevezése, amit rendkívül nehéz elkészíteni, mert közel 40 összetevője van; általában csirkére teszik.

Tipikus Karácsony környéki étel a pozole, ami egy leves, kukoricából és általában csirkehúsból (helyenként sertésből).

A menudo a mexikói pacal, szintén nagy népszerűségnek örvendő egytál étel.

Gyakori vasárnapi ebéd a barbacoa, ami marhapofa hosszú időn keresztül főzve, szálakra szedve; tortillába töltve tacoként eszik. Létezik marhanyelvből elkészített változata is, ez kevésbé zsíros.

Frijoles charros: hasonló a magyar gazdag bableveshez.

Frijol refrito: babpüré, amit önmagában is, de kísérő köretként is fogyasztanak.

Nem maradhat ki a guacamole, ami gyakorlatilag villával összetört avokádó, ezt szokás ízesíteni tipikusan pico de gallo-val, ami fehérhagyma, paradicsom és serrano paprika felaprítva.

Országszerte szeptember környékén, a mexikói függetlenség ünnepének tiszteletére fogyasztják a chile en nogada nevezetű ételt, ami poblano paprika gyümölcsökkel, magokkal ízesített darálthússal megtöltve, diós-savanyútejszínes (hasonló a mi tejfölünkhöz) szósszal leöntve és gránátalmával megszórva.

És még sorolhatnám...

A többi országnak is biztosan nagyon széleskörű a repertoárja, szóval szerintem is a google a leghasznosabb ezen kérdésben 😊

2019. okt. 14. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

- narancsos

- csigás

- kukoricás

- boros

2022. jan. 6. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!