Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » GYöngyhagymát üvegbe télire?...

GYöngyhagymát üvegbe télire? Segitenétek? Ti h szoktatok eltenni?

Figyelt kérdés
Hallottam h eleg kenyes,igy nem a google-n keresek hanem bevalt tuti receptet szeretnek.ettem terhesen es isteni volt.
2010. júl. 11. 14:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2010. júl. 11. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ecetes gyöngyhagyma:

Hozzávalók:

2 kg gyöngyhagyma, 1-2 szál torma


Felöntőléhez (1 liter vízhez):

5 dl 10%-os ecet, 5 dkg só, 10 dkg cukor, szemes bors, mustármag, tartósítószer.

Elkészítése:

A hagymák szárát levágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. (egészben hagyjuk!) A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a cukrot, ízlés szerint a borsot és a mustármagot. Az előkészített hagymát a forró lébe tesszük, rövid ideig főzzük, majd lehűtjük.

Másnap a hagymáról leszűrjük a levet. A hagymákat tiszta, száraz üvegekbe rakjuk, közétesszük a megtisztított, megmosott és hasábokra vágott tormát.

A leöntött levet újra felfőzzük, és a hagymára öntjük. A tetejére tartósítószert szórunk és az üvegeket lezárjuk.


Nekem bevált, próbáld ki! :)

2010. júl. 11. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Ugy csinaltam ahogy mondtad.isteni lett!csak az en izlesem 1 picivel tobb cukrot kivant.amugy 1 uvegnek a levet tarkonyosan csinaltam .majd beszmolok mien lett.

azt nem irtad,h szaraz dunsztba kell-e tenni,en beraktam.

koszi szepen a segitseget.

2010. júl. 13. 17:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!