GYöngyhagymát üvegbe télire? Segitenétek? Ti h szoktatok eltenni?
Szia!
Ecetes gyöngyhagyma:
Hozzávalók:
2 kg gyöngyhagyma, 1-2 szál torma
Felöntőléhez (1 liter vízhez):
5 dl 10%-os ecet, 5 dkg só, 10 dkg cukor, szemes bors, mustármag, tartósítószer.
Elkészítése:
A hagymák szárát levágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. (egészben hagyjuk!) A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a cukrot, ízlés szerint a borsot és a mustármagot. Az előkészített hagymát a forró lébe tesszük, rövid ideig főzzük, majd lehűtjük.
Másnap a hagymáról leszűrjük a levet. A hagymákat tiszta, száraz üvegekbe rakjuk, közétesszük a megtisztított, megmosott és hasábokra vágott tormát.
A leöntött levet újra felfőzzük, és a hagymára öntjük. A tetejére tartósítószert szórunk és az üvegeket lezárjuk.
Nekem bevált, próbáld ki! :)
Ugy csinaltam ahogy mondtad.isteni lett!csak az en izlesem 1 picivel tobb cukrot kivant.amugy 1 uvegnek a levet tarkonyosan csinaltam .majd beszmolok mien lett.
azt nem irtad,h szaraz dunsztba kell-e tenni,en beraktam.
koszi szepen a segitseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!