Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tavalyi híg lekvárt még...

Tavalyi híg lekvárt még besűrithetem?

Figyelt kérdés

Tavaly főztem őszibarack lekvárt és nagyon híg lett. Gyakorlatilag nem tudjuk felhasználni. Eszembe jutott utolsó lehetőségként ez a módszer. Talán....

Ha kiöntögetem és felteszem főni lehet még belőle sűrűbb állagú? Esetleg Dzsem fixszel vagy akármi mással?

2019. júl. 7. 10:01
 1/3 anonim ***** válasza:
55%

Elvileg fözheted még, csak az nem túl jó, egyrészt sok idö meg energia, másrészt a lekvár minösége is romlik.

Sokkal egyszerübb, ha veszel almapektint, azt keversz bele elöírás szerint és azzal felforralod. A Dzsem-fix meg hasonlók nem igazán jók, mert plusz cukor nem hisem, hogy kellene bele.

2019. júl. 7. 10:19
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
NEM!!!
2019. júl. 7. 11:01
 3/3 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem tudjátok így elfogyasztani, megpróbálkozhatsz az újra felfőzéssel. A dzsemfix es társai jók, nem kell sok energia az ujrafőzéshez,, meg cokor sem kell bele plusszban, max annyi, hogy a zselésítőt összekevered kevés cukorral, hogy ne csomósodjon. Szóval edénybe a lekvárt, felforralod, bele a súlyának megfelelő zselésítőt, keverés mellett forralod 2-3 percet és adagolhatod az üvegekbe. Jó lesz az!
2019. júl. 7. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!