Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha piskótát csinálok és a...

Ha piskótát csinálok és a fehérjében belement egy kis sárgája és nem lehet habbá verni attól jó lesz a tészta?

Figyelt kérdés
2019. jún. 20. 12:43
 1/5 anonim válasza:
50%

Nem kevés sárgája mehetett abba bele, ha nem tudod felverni. Ha formában sütöd még lehet belőle valami, lapnak kikenve szét fog folyni. Legközelebb halászd ki belőle, én a tojás héjával szoktam (természetesen feltörés előtt alaposan átmosom), mert kanállal nehezebb.

Ha meg tényleg pici ment bele, akkor lehet azért nem tudtad felverni mert túlságosan friss volt a tojás.

Majd írj hogy megsült-e. (ne nyitogasd a sütőt legalább 30-40 percig)

2019. jún. 20. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Nem lesz jó.
2019. jún. 20. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak egy kevés sárgája ment bele, akkor fel lehet verni. Úgy meg még inkább ha adsz hozzá egy kevés citromlevet, vagy pici ecetet. Ezek hatástalanítani tudják a sárgáját és ugyanolyan tökéletes, kemény habot tudsz verni a fehérjéből.

Viszont, ha nem tudtad felverni és ugyanúgy csinálnál mindent utána, akkor nem lesz jó, túl tömör lesz a tészta...

2019. jún. 20. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én tapasztalataim szerint egy egész kicsi sárgájától sem lehet felverni, és a hab azért kell, hogy jó levegős legyen a tésztája, szóval enélkül nem lesz olyan, mint szokott.

Ha ez nem zavar, akkor süsd meg nyugodtan, nem lesz ettől még ehetetlen, ha nem akarod megenni az ilyen sütit, akkor süss valami olyat belőle, amihez nem kell felverni a habot.

2019. jún. 20. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Legfeljebb nem piskóta torta lesz belőle, hanem somlói galuska. Az öntetek majd elfedik a piskóta hiányosságait :-)
2019. jún. 20. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!