Hogyan lehet jó zsemlegombócot készíteni?
1-es vagyok és még annyit hozzátennék, hogy amikor összekevered a nokedlitésztát, azt hagyd pihenni 15-20 percig, hogy bedagadjanak a lisztszemek. Van aki tejjel csinálja, szerintem nem oszt nem szoroz.
És nagyjából 10 perc főlés után vegyél ki egyet és vágd ketté, hogy milyen.
Ahogy az elsö írta, az a megszokott variáció. Viszont sokkal finomabb meg könnyebb szerintem, ha fordítva csinálod: megpirítod a zsömlekockákat, paprikával sóval, borssal füszerezed, ráütsz 2-3 tojást (a mennyiségtöl függöen), jól összekevered, hozzádod a lisztet, és lazán összedolgozod. Ennél a variációnál jóval több zsemlekocska és kevesebb liszt kell, viszont egész más lesz a végeredmény.
Ebböl a masszából 1-1 kanálnyi mennyiségeket szaggatsz, lisztezett tenyérrel gombócokat formálsz és azonnal a lassan fövö vízbe teszed és kb 15-20 percig gyöngyözve fözöd.
Ha megföttek, akkor vagy forró zsiradékra, vagy tejföl és zsiradék keverékére szedd, és melegen tartva tálald.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!