Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Megcsinálni az ebédet előre,...

Megcsinálni az ebédet előre, aztán fagyasztó?

Figyelt kérdés
Szeretnék egészségesebben étkezni, emiatt a főzést/sütést is. Viszont hét közben nincs annyi időm rájuk. Azon filozofáltam, hogy mennyire működik az, ha előre megfőzöm hétvégén az egész heti kajámat, aztán bedobom a mélyhűtőbe/ hűtőbe. Ez mennyire működik? Mert pl egy risotto frissen volna ideális gondolom.

2019. máj. 5. 12:46
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Van olyan kaja amivel működik, van amivel nem.
2019. máj. 5. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
14%
Az ételek nagy része kb fel óra alatt elkészül....
2019. máj. 5. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Egy még nagyobb része meg nem készül el fél óra alatt.
2019. máj. 5. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
19%
Egészségesen akar étkezni, tehát esélyes, hogy csirke és hal lesz az étlapon, nem marhapörkölt meg disznó sült, kötözke
2019. máj. 5. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezö: a veszsekedö válaszolókkal ne foglalkozz!


Az ötleted müködik, én sok éve így csinálom (igaz, nalam az az ok, hogy egyedül élek és egy adagot fözni enyhén szólva is energia- és idöpocsékolás). GYakorlatilag minden ételböl 3-4 adagot készítek egyszerre, és adagnkßent csomagolva lefagyasztom. (Ne sajnáld a pénzt rendes fagyasztásra alkalmas zacskók vagy müanyag dobozok beszerzésére, mert csak ezek örzik meg az ízeket/illatokat).

A trükk föleg a kiolvasztás, a legtöbb fagyasztott étel azért lesz rossz minöségü/állagú kiolvasztás után, mert gyorsan, eröszakosan akarják felmelegíteni. A legtöbb étel akkor lesz fagyasztás után is kifogástalan, ha lassan, a hütöben olvad fel és csak utána melegíted fel.

PErsze vannak trükkök - az említett risottot csak félkészen szabad lefagyasztani és a teljes felolvadás után készre fözni (kb 5-10 perc maximum).

Egyébként a legtöbb ételre igaz, hogy jobb, ha még egy kevés fözés kell neki, mert a felmelegítéskor még puhul valamennyit.

2019. máj. 5. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
17%
Ott van a kerdesben, hohy egeszsegesen akar etkezni, de ne zavarjon. A voroshusnal pedig a fehér egészségesebb, de nyilván ez sem zavar.
2019. máj. 5. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

A kedves vitatkozók, inkább privátban folytassátok, mert éppenséggel semmi értelmeset nem mondtatok.

Kedves ötös válaszoló!

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél!

2019. máj. 5. 14:13
 8/10 anonim ***** válasza:
71%

Az 5-ös válaszával értek egyet, valahogyan én is így csinálom. Én is már előző nap kiveszem a fagyóból a kaját, és a normál hűtőben másnapra szépen kienged. Tegyél alá egy tálcát, mert a doboz aljáról a jég lecsöpög... Minden ilyen kaját étkezés előtt átforralom.

A rizottó is jó lesz, csak a rizst főzd hozzá frissen, és azzal átforgatva az egészet, már tökéletes.

Tapasztalatom szerint a krumplinak szokott az íze megváltozni, tehát az olyan kajákat nem igazán szoktam fagyasztani. De alapjaiban működik, majd kitapasztalod te is, csak bátran fogj hozzá.

2019. máj. 5. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
81%
Az 5-ös vagyok, ha valami konkrét kérdésed van, írj privátban, szivesen segítek.
2019. máj. 5. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
89%

"A rizottó is jó lesz, csak a rizst főzd hozzá frissen"

:D :D :D :D :D

Megéri erre az oldalra feljárni, mindig tanul az ember valami újat! :D :D :D

2019. máj. 5. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!