Főtt babot fagyasztani?
Figyelt kérdés
Szándékosan sok babot megfőznék előre, de csicseriborsót, akár lencsét is és fagyasztanám, hogy megússzam az áztatási-főzési időt minden alkalommal, amikor egy adag babos ételre vágyom. Az esetek nagy többségében még tovább lenne főzve-sütve, vagy legalább pürésítve és ízesítve. Működhet?2019. ápr. 11. 00:19
1/2 anonim válasza:
Természetesen, nagyon sok ember csinálja így, a vegánoknál teljesen megszokott, mivel rengeteg hüvelyest fogyasztanak, viszont az áztatás/fözés igen sok idöt és energiát igényel. Ezért egyszerre elkészítenek nagy mennyiséget, adagokban lefagyasztják és szükség esetén csak kiolvasztani kell, máris felhasználható.
Azonban arra figyelni kell, hogy rendes fagyasztós zacskót használj - a különbözö egyéb zacskók nem alkalmasak -, akkor nem lesz sem "hütöszaga", sem "fagyasztott íze", mindkettjó ötlet, ha csak majdnem puhára fözöd, akkor a kiolavasztás és további feldogozás során nem esik teljesen szét, ha meg pürésíteni akarod, akkor rövid idö alatt meg tudod fözni annyira, hogy könnyen menjen ez is.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. ápr. 11. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!