Ha kiszárítom a tejet, akkor abból lesz a tejpor?
Elvileg igen, gyakorlatilag nem egyszerü a tejet kiszárítan úgy, hogy kzözben az íze ne változzon meg.
A tejport meg eredetileg arra találták ki, hogy a tejet tartósítani és szállítani lehessen, amikor még nem igazán volt lehetöség hüteni.
Ezért ha vízzel kevered (megfelelö arányban), akkor elivleg tejet kapsz, feltéve, hogy a tejporban nincs egyéb ízesítö, pl cukor, füszerek, stb.
"Mondjuk jó sok kell belőle és műízű lesz, mert általában kávéhoz használják"
Az a kávékrémpor, ami növényi zsiradékból, glükózszirupból, tejfehérjéből, csomósodásgátlóból és aromákból áll.
A tejpor 'szárított' tej, visszahigításával csaknem teljes értékű tej nyerhető, bár élvezeti értéke elmarad a tejétől.
Tejport készíteni csupán gyári eszközökkel lehetséges (akárcsak a krumplicukrot - szintén sokan kérdezik) otthoni körülmények elkészíteni szinte lehetetlen.
Bár vannak már modern praktikák, amik segítenek kiküszöbölni az akadályokat (hívjuk life-hack-nek): [link]
Kérdés, hogy mennyire válhatnak be ezek a praktikák a mindennapi életben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!