Akkor ez a mangó már nem fog megérni?
Figyelt kérdés
Szerdán vettem egy mangót és mivel nagyon kemény és zöld volt még,hagytam a gyümis kosárba érni.Csütörtök este beleraktam egy papír zacsiba,mert olvastam,hogy ez felgyorsítja a folyamatot...majd raktam mellé egy banánt,és szombat estétől mostanaig fedett rizses dobozban volt...de semmi.Picit puhabb es jobban érződik az illata...de továbbra is zöld,akkor ennek csak ilyen a fajtája,vagy még várjak?2019. febr. 18. 15:27
1/5 anonim válasza:
Elöször is van olyan mangó, ami nem sárgul be.
De a papírzacskó meg banán meg rizs nem ér semmit, az egyedüli, ami gyorsítja az érést, az az alma. Viszont ha túl éretlenül szedték le a gyümölcsöt, akkor elöbb rohad meg, minthogy megérjen.
Ezért sem ajánlott kemény, zöld gyümölcsöt venni, mert ha netán megpuhul is, jó ízü, érett sosem lesz.
2/5 A kérdező kommentje:
De videókban is láttam,hogy Indiában rizsbe rakják,úgy hogy ez teljesen elfedje... kb 2 napig hagyják és így megér.Akkor mit csináljak,vágjam fel vagy még várjak?
2019. febr. 18. 15:39
3/5 anonim válasza:
Az a lényeg, hogy etiléntermelő gyümölcsöt rakj mellé. A banán is ez. Az etilén gáz segíti az érést.
Szerintem a rizs nem termel etilént.
4/5 A kérdező kommentje:
Végül tegnap megvágtam...belül fekete foltos volt.Nem tudom őszintén miért romolhatot meg:(
2019. febr. 19. 22:37
5/5 anonim válasza:
Mivel teljesen éretlen volt, ezért nem tud tárolás során sem megérni, csak elrohadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!