A jövő hónaptól havi 120 ezer ft-al kevesebb lesz családunk bevétele. Tudnátok írni olcsó ételeket főleg, és spórolási technikákat? Köszi.
Én szeretem a hüvelyes alapú ételeket pl sárgaborsó főzelék. Egy virslivel vagy tükörtojással isteni finom és nagyon olcsó.
A zöldségfasírtok is finomak, zabpehely tápláló. Érdemes szétnézni az akciós, közeli lejáratú termékek között, jópár finomságot lehet találni.
Az üzletekben figyeld, mikor mit adnak akciósan, főleg a húsféléket, és olyankor vásárolj be.
Otthon főzöl, de ne úgy, hogy kitalálod mit akarsz főzni és előtte elmégy megvenni a hozzávalókat, kerül, amibe kerül! Hanem átgondolod mi minden van a fagyóban, amiket akciósan vásároltál valamikor, és azokból miket lehet készíteni. És majd azt veszed ki a fagyóból (csirke, sertés, darált, akármi), amire akkor éppen gusztusod támad.
Célirányosan csak sátoros ünnepek előtt vásárolj: húsvét, karácsony, szilveszter, közös nagy-családos ebédek, rokonság stb.
Egy hasonló kérdésben találtam a választ itt az oldalon. Elmentettem akkor magamnak.
Én kicsit máshonnan közelíteném meg az a spórolás és olcsó ételek elkészítését vagy beszerzést. .Számold ki, hogy egy napra mennyi pénz jut és azt is, hogy napig kell ezt a pénzt beosztani. A napi pénzt szorozd meg a napok számával. A kijött összegből tervez heti menüt. A menüdet, úgy tervezd meg, hogy nézd a boltokban, ami hozzád közel van az akciókat és az alapján vásárolj. Piacra délután zárás előtt menj és a kofáktól a kicsit sérültebb maradék zöldségeket fél áron meg tudod venni. Ezeket a kis hibáitól még bármire felhasználhatod. Sokkal könnyebb így beosztani a pénzt. Sokat tudsz spórolni, pl. ha olyan leveseket, készítesz,,,,,, amik tartalmasak ezeket 2 napra főzhetted. Gulyás, ragú levesek, stb.. Szárnyas aprólékot is vehetsz, de jobban jössz, ki ha egy egész csirkét veszel, és te magad darabolod fel. Egy egész csirkéből 4-6 féle étel készülhet. Leves, pörkölt, rántott hús, sült… a darált húsos ételek is elég laktatóak egy jó töltött káposzta, bolognai, rakott kel. A tésztafélékből ilyenkor inkább az olcsóbb megoldás, ha kelt tésztákat készítesz pl. egy jó tartalmas leves mellé bukta, fánk, stb.… Vagy pl. a gombócok is jó választás ilyenkor lekváros, diós, szilvás. A májas ételeket is olcsón kilehet hozni.
. A boltokban keresd a sárga címkés közeli lejáratú árukat. az, ha húst veszel, így akkor tedd fagyasztóba felhasználásig. Nagyon jó dolgokat lehet kifogni ha, van valami ünnep és nincs nyitva 1-2 napig a bolt akkor este zárás előtt kell menni 1-.2 órával. Mert ilyenkor az akciós ládát tele pakolják minden jó cuccal. Ilyenkor feláron juthatsz hozzá élelmiszerekhez húsok, zöldségek stb.. A másik, hogy túlköltekezés ellen készpénzt vigyél magaddal a bankkártya helyett. Ha újság hátán van pl egy 1000ft kupon mondjuk ,hogy 10.000ft után adnak akkor mi többet is fordulunk akár 3X4 töltjük meg 10.000ft a kosarat. Ilyenkor szoktam kamrát feltölteni nálam alap szabály, hogy kb 1havi tartalék kajának kell lennie a kamrában és fagyasztóban. Ha esetleg szűkös lenne a hónap valami miatt enni tudjunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!