Állítólag vége az olcsó görög utaknak - szerintetek mennyi lesz jövő nyáron egy görög buszos út, ami idén 25-3035 ezerből megvolt?
Kétszer voltunk busszal Görögoszágban, nagyon szeretjük.
Ha nem július-augusztusban megyünk, meg időben befizetjük, akkor nagyon olcsón meg lehet úszni, vagyis eddig meg lehetett.
Júniusban és szeptemberben eleve olcsóbb, és ha ki tudja használni az ember a first minute vagy ultra first minute kedvezményt, azaz már január-februárban tudja, hogy mikor fog utazni, akkor tényleg tízezreket lehet spórolni.
Vajon ez mennyire változik meg jövőre? 2x annyi lesz?
Akkor annyi a görög turizmusnak?
(Persze biztos lesznek továbbra is, akik százezreket fizetnek a nyaralásért, de ez épp azért volt ilyen népszerű, mert megfizethető volt sokaknak.)
40-50%-kal lesz drágább azt jósolják. De így se lesz drága. Az olcsó, elsősorban kelet-európaiakra specializálódott buszos utak helyét átveszi a minőségi nyaralás lehetősége.(sok olcsó apartmant kínáló abba fogja hagyni az ipart a negnövekedety költségek miatt.)
Ahova ma Magyarországról el lehet jutni(északi rész) az nem az igazi Görögország. Ha valódi görög hangulatra vàgysz, irány Kréta, Rodosz, Kefalónia.
Szerintem pedig eddig is drága volt.
Ha lesz 40-50%-os áremelés sokkal kevesebben fognak menni.
Mi volt drága?
Repülővel kb. 150 ezer volt egy út, de én ezeket soha nem néztem.
Tavaly fejenként 26 ezerért utaztunk tengerpartra júniusban. Kibírtuk a buszos utat (egyébként is sokat buszozunk vidékiként), igazán megérte.
A 26 ezerben benne volt az útiköltség és a szállás.
Ez miért drága? Tényleg nem értem.
A szállás minősége semmivel sem rosszabb, mint egy magyarországi apartmané.
Idén csak a Balatonig jutunk, de komolyan mondom, többe fog kerülni az út és a szállás! 70 ezret számoltam, 40-et fizetek ki szállásra, és ez egy kemping!!! Kb. a legolcsóbb. Viszont nem sátor vagy lakókocsi, hanem egy egyszerű szoba. Meg lesz kb. 30 ezer a benzin. Az időtartam kb. azonos, a görög utak 10 naposak, de ebből 1-1 éjszaka a buszon van, tehát egy hetet vagyunk ott.
Ez a belföldi út pedig 6 napos lesz.
Tehát 6 nap Magyarországért (kemping!!!) többet fizetek, mint 8 nap tengerpartért.
Jövő hónapban mennek a kollégámék egy balatoni céges üdülőbe, ami így, hogy munkahelyi támogatás van rajta, olcsónak számít. 2 felnőtt + 2 gyerekre kb. 100 ezer lesz a szállás! Igaz, ebben van ellátás is. De ha magadnak keresel szállást, ennél csak sokkal drágábban találsz. Nagyon durván el vannak szállva az itthoni árak, és az élmény nem hasonlítható össze, hogy most a lehúzós magyar vidéken van az ember, vagy egy tengerparton, ahol szinte olcsóbbak az árak, de nem akarnak átverni és nem spórolnak a minőségen, azaz nem kapsz romlott kaját.
Meg a pangasius halfilét itt lazacként adják el neked aranyáron. Azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni a vendéglátást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!