Csináltatok már hagymavirág dekorációt? Hogyan kell pontosan?
Figyelt kérdés
Szilveszterre megpróbálkoztam a hagymavirág készítéssel, de nem sikerült. Nem az olajban kisütött, hanem a nyers hagymás változatát. Sajnos csak 3 leírást találtam neten róla, amiben csak 1 írta, hogy vízbe kell tenni (tálalás előtt 1 órával). Házi vöröshagymából csináltam, nem boltiból, ha ez számít. Sokszor bevagdosva, több órán keresztül áztatva sem nyílt ki. Hogy kell csinálni?2019. jan. 2. 12:38
2/12 anonim válasza:
A vágás technika miatt linkelem be neked.. [link]
Nagyobb fej hagymák kellenek hozzá. Neked kell szét nyitogatni vizbe azért rakják ,hogy színezödjön el. Citromos vízbe szokták rakni rakni és aztán szárazra kell törölni a hagyma szírmokat ha sütés nélküli asztal dísz lesz belőle. Érdemes az édes fehér vörhagymát használni ilyenkor a sima vöröshagyma helyett.
5/12 A kérdező kommentje:
Ezt szerettem volna megcsinálni. A vágás menete itt is látható, de ha kézzel nyitogatom, akkor széttörik.
2019. jan. 2. 14:20
7/12 anonim válasza:
A képeiből nem derül ki egyértelműen, de szerintem nem kell teljesen levágni a gyökér részt és a hagyma tetejét kell bevagdosni. Nem a gyökér felőli oldalán.
9/12 anonim válasza:
#7.-es vagyok, még annyival kiegészítem, hogy jéghideg vízben kell áztatni, vagy néhány jégkockát kell mellé tenni amikor ázik, akkor még szebben kinyílik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!