Hatalmas segítséget szeretnék, száraz piskótához. (? )
Holnapra kellene produkálnom egy tortát a gyerekem szülinapjára, (+ 8 vendég) ami eddig nem is lenne probléma.
Csakhogy menet közben elromlott a sütőm, ki kellett dobnom egy egész adagot, 5 cm-es lánggal ég, kisebbre venni nem lehet.
A férjem elloholt venni egy kész lapot (falun élünk) 20 km-re, mert nálunk nem divat a piskótát készen vásárolni.
Most kibontottam, olyan száraz, mint a babapiskóta.
MIVEL PUHÍTSAM MEG??? (Holnapra)
Könyörgöm adjatok ötleteket, mert mindjárt felakasztom magam!
A krém megfőzve, már csak kenni kellett volna!





Remélem, majd lesznek hozzáértőbbek, csak írom a kósza ötletemet. Milyen krém, nem lehetne valami híg lekvárral megkenni a piskótát...? Mégse lenne olyan száraz és ízre is jó, csak a krémhez menjen.
Vagy valami vaníliasodóval megkenni...?





Szia.a tárolhatoság miatt száraz a piskota.
Kend meg ma a krémmel,holnapra meg fog puhulni :)





Főzött, rum(aromás), csokis, tejszínes torta lenne, nem pudingporból. Ez utóbbit azért írtam, mert a pudingba kell tej, az enyémben nincs, tehát nincs benne nedvesítő anyag.
Ez lenne a recept, annyit alakítottam, hogy tettem bele rumaromát és az oldalára tejszínhabot terveztem.
Köszönöm mindnyájatok gyors és segítőkész válaszát! Tényleg nagyon hálás vagyok!
Közben a nővérem hívott, ő meg azt mondta, hogy tegyem gőz fölé(?)
Valószínűleg megkenem és reménykedem, hogy holnapra jó lesz, ahogy írtátok!





Kedves 5-ös, a tejszínt (flakonos) az oldalára akartam tenni, a tálalás előtti pillanatokban, mert tapasztalatom szerint nem tartós.
Végül megkentem a lapokat vékonyan meggylekvárral (elvégre a konyakos/rumos meggy is csokis) vastagon bekentem a krémmel, becsomagoltam folpackba (ahogy tanácsolta valaki) és várom a jószerencsét!:)
Neked is köszönöm, hogy írtál!:)





Bocsi. Csak azt hittem a főzött krémbe kerül a tejszín. Nem tudtam elkepzelni csoki+rumból milyen "krém" lesz. Bar szerintem abban is van nedvesség. De a lekvar az mindig jó ötlet.
Remélem finom lett, s mindenkinek izleni fog!





Kedves 8-as!
Nagyon sokat segítenél a kérdezőn, ha megsütnéd helyette, mivel az ő tűzhelye most romlott el! Mint írta, ezért van most gondban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!