Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hatalmas segítséget szeretnék,...

Hatalmas segítséget szeretnék, száraz piskótához. (? )

Figyelt kérdés

Holnapra kellene produkálnom egy tortát a gyerekem szülinapjára, (+ 8 vendég) ami eddig nem is lenne probléma.

Csakhogy menet közben elromlott a sütőm, ki kellett dobnom egy egész adagot, 5 cm-es lánggal ég, kisebbre venni nem lehet.

A férjem elloholt venni egy kész lapot (falun élünk) 20 km-re, mert nálunk nem divat a piskótát készen vásárolni.

Most kibontottam, olyan száraz, mint a babapiskóta.

MIVEL PUHÍTSAM MEG??? (Holnapra)

Könyörgöm adjatok ötleteket, mert mindjárt felakasztom magam!

A krém megfőzve, már csak kenni kellett volna!


2018. szept. 22. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, majd lesznek hozzáértőbbek, csak írom a kósza ötletemet. Milyen krém, nem lehetne valami híg lekvárral megkenni a piskótát...? Mégse lenne olyan száraz és ízre is jó, csak a krémhez menjen.

Vagy valami vaníliasodóval megkenni...?

2018. szept. 22. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.a tárolhatoság miatt száraz a piskota.

Kend meg ma a krémmel,holnapra meg fog puhulni :)

2018. szept. 22. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Megkened simán a krémmel, így, hogy a tortakarikaban van, aztán becsomahpgolod az egészet folpackba. Másnapra puha lesz. De ha egy tepsit teszel a sütöd aljára és úgy állsz neki sutni, jó lesz a házilag sütött tészta is
2018. szept. 22. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Főzött, rum(aromás), csokis, tejszínes torta lenne, nem pudingporból. Ez utóbbit azért írtam, mert a pudingba kell tej, az enyémben nincs, tehát nincs benne nedvesítő anyag.

Ez lenne a recept, annyit alakítottam, hogy tettem bele rumaromát és az oldalára tejszínhabot terveztem.

[link]

Köszönöm mindnyájatok gyors és segítőkész válaszát! Tényleg nagyon hálás vagyok!

Közben a nővérem hívott, ő meg azt mondta, hogy tegyem gőz fölé(?)

Valószínűleg megkenem és reménykedem, hogy holnapra jó lesz, ahogy írtátok!

2018. szept. 22. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Tejszín nem nedvesíti kérdező?
2018. szept. 22. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös, a tejszínt (flakonos) az oldalára akartam tenni, a tálalás előtti pillanatokban, mert tapasztalatom szerint nem tartós.

Végül megkentem a lapokat vékonyan meggylekvárral (elvégre a konyakos/rumos meggy is csokis) vastagon bekentem a krémmel, becsomagoltam folpackba (ahogy tanácsolta valaki) és várom a jószerencsét!:)

Neked is köszönöm, hogy írtál!:)

2018. szept. 22. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocsi. Csak azt hittem a főzött krémbe kerül a tejszín. Nem tudtam elkepzelni csoki+rumból milyen "krém" lesz. Bar szerintem abban is van nedvesség. De a lekvar az mindig jó ötlet.

Remélem finom lett, s mindenkinek izleni fog!

2018. szept. 22. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Nagy.bettike21 válasza:
15%
Most komolyan... meg ne sussuk helyetted?!
2018. szept. 22. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as!

Nagyon sokat segítenél a kérdezőn, ha megsütnéd helyette, mivel az ő tűzhelye most romlott el! Mint írta, ezért van most gondban!

2018. szept. 23. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!