Feketeribizli lét szeretnék késziteni gyümölcscentrifugával, eltevésre. Mézzel édesiteném. Kell-e bele citromsav vagy nátriumbenzoát?
Figyelt kérdés
2018. szept. 6. 13:47
2/5 anonim válasza:
Citromsav nem kell, mert így is elég savanyú, benzoát ajánlatos.
3/5 anonim válasza:
Én mindig natúr (esetleg pici xilittel) teszek el mindent, a gyümölcsleveket is, kuktában. Nagyon jól bevált.
Szárazdunszttal óvatosabb vagyok, de abba se teszek tartósítót soha, működik az is, amikor megkísérlem (olyanoknál, amiket úgyis főzni kell. a kuktába nyers dolgokat teszek).
4/5 anonim válasza:
Honnan veszel szeptemberben feketeribizlit?
A kérdésre válaszolva citromsavat nem kell bele tenni.
Nátrium benzoát kell bele, de ezt mielőtt a gyümölcslébe tennéd, kevés forró vízben oldjad fel, mert a hideg folyadékban nem fog feloldódni.
5/5 anonim válasza:
Na benzoátot semmibe se tennék. Olvass róla. Ha sok ribizlilevem lenne lefagyasztanám. Vagy cukorral forralnám, a lekvár se romlik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!