Miket szoktatok a fagyasztóba eltenni ami eláll jó ideig? Főleg aminek most van szezonja, húsokon kívül érdekelne.
Karfiolt szoktam rózsaira bontva betenni a fagyasztóba télen húslevesbe tudom rakni.
Kelbimbót ezt is levesbe rakom.
Sárgarépát, zöldséget, karalábét , zellert ,brokkolit szoktam elő készíteni megpucolva kisebb darabokra vágva el rakom vegyesen egy zacskóba és télen zöldségkrémleves készül belőle.
Nem érdemes egyiket se.
Kukoricát kapsz konzervben fillérekért, amit meg érdemes is fagyasztani, azt sem házilag -30 fokon, órák alatt.
Mindenféle zöldséget, amihez hozzá tudok jutni. FElhasználás szerint darabolom, és minden fajtát külön fagyasztok, mert így a felhasználáskor úgy keverem öket, ahogy éppen tetszik.
Gyümölcsöt is fagyasztok, de ez utána nyersen nem ehetö a kinézete miatt, viszont süteményekbe, lekvárnak, levesnek, mártásnak tökéletes.
Viszont mindenre érvényes, hogy nem szabad felolvasztani, hanem fagyottan kell elkészíteni, mert így nem lesz löttyedt.
Az elözönek meg csak annyit, hogy a konzervek sem ízben, sem állagban meg sem is közelítik a fagyasztottat, feltéve, hogy normálisan fagyasztják és használák fel.
Nekem nagyon pici fagyasztórekeszem van, jobbára gyümölcs van benne saját kertből, illetve banánt teszek be, ha kapok szép érettet olcsón. Ez roppant hasznos számomra. Télre petrezselyemzöldet is teszek el.
Zöldségeket nem szoktam, ott van a sok remek olcsó és egész frissen lefagyasztott mirelit a boltokban egész évben. Karfiolt még most is mirelitet veszek, mert frissebb, jobb és olcsóbb is úgy, idén drága a karfiol, hónapok óta nem tudtam venni, pedig van, amihez friss kell... Egyébként abból befőttjeim vannak még régről, eleve mindenfélét befőzök. De a gyümölcsök mégiscsak nyersen a legjobbak.
Ami a kertben terem, és nem tudom frissen felhasználni.
Cukkinit kockára vágva, tököt gyalulva, zöldbabot összevágva, sárgarépát,zöldséget, kockára vágva,kevés zsiradékon megdinsztelve. Karalábé, zeller, feldarabolva, zöld paprikákat felszeletelve.
Zöld fűszereket, kaprot, petrezselymet, zellerlevelet, bazsalikomot.
Lereszelt almát, szilvát,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!