A szakácsok (tv műsorokban láttam) miért érintik oda a deszkához a kést, mielőtt elkezdenék vágni a zöldséget, húst, stb-t?
Figyelt kérdés
Mindig vágnak egyet a "levegőben" a deszkán és utána kezdik el vágni az ételt. De bármelyik ételnél megfigyeltem ezt. A tv paprikán szoktam látni, mikor néha odakapcsolok. Ez miért van, tudja valaki?2018. máj. 16. 18:32
1/5 anonim válasza:
Biztonsági rutin. "Ráhangolják" az izmaikat a kés súlyára és egyensúlyára. Mivel a szakácsok gyakran váltogatják a kést, ha nem érzik az egyensúlyt, könnyen elvághatják az ujjukat, vagy jobb esetben nem jól vágnak le valamit.
2/5 A kérdező kommentje:
És erre egyetlen vágással ráhangolódnak?
2018. máj. 16. 18:40
3/5 anonim válasza:
"az évek és a rutin" :) Az első válaszolónak igaza van.. :)
S valóban elég egyetlen érintés...
Persze,kezdőként vannak újjvágások.. :)
4/5 anonim válasza:
Nem csak a súly meg az egyensúly miatt, hanem a fizikai mérete, kiterjedése miatt is.
Nem mindegy, hogy 6 centi széles a kés pengéje, vagy 3, vagy 1.
Mert mindegyiket eltérő mértékben kell lenyomni is, meg felemelni is, hiszen fölöslegesen nem kell nyomni, mint süket a csengőt, meg az első ujjpercednél feljebb se emelheted az élét, mert lecsapod a kezed.
Szóval egy gyors kalibrálás.
5/5 A kérdező kommentje:
Hát mindenre, de erre soha nem gondoltam volna. :D Köszönöm a felvilágosítást!
2018. máj. 17. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!